« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NA RUTINSKOM PREGLEDU

Mandela ozbiljno bolestan, ali ne opasno po život

"Još se nije oporavio, ali očekujemo da će u petak izaći iz bolnice", kazao je neimenovani izvor što liječnici iz Johannesburga nisu ni potvrdili ni demantirali

Nelson Mandela
Nelson Mandela (Getty Images)
Više o

Nelson Mandela

,

bolest

Prvi crni predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela "jako je bolestan", ali mu život "nije ugrožen", rekao je u četvrtak izvor blizak junaku borbe protiv apartheida koji je od srijede u bolnici u Johannesburgu. "Bolestan je, ali je izvan životne opasnosti", rekao je taj izvor koji je htio ostati anoniman. "Još se nije oporavio, ali očekujemo da će u petak izaći iz bolnice", dodao je isti izvor.

Medicinski izvori pak u razgovoru za agenciju France Presse nisu ni potvrdili ni demantirali te informacije. Nikakva službena informacija o Mandelinu (92) zdravstvenom stanju nije izašla u javnost otkako je u srijedu njegova dobrotvorna zaklada koja nosi njegovo ime objavila priopćenje u kojemu kaže da je primljen u bolnicu u Johannesburgu radi "rutinskih pregleda". Predsjednik Južnoafričke Republike Jacob Zuma otputovao je u Davos gdje sudjeluje na Svjetskom gospodarskom forumu i neće prekidati boravak ondje kako ne bi dao povoda nagađanjima.

28.01.2011. 08:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh