Metro-portal.hr

objavljeno 28.01.2011. 08:59:00
NA RUTINSKOM PREGLEDU

Mandela ozbiljno bolestan, ali ne opasno po život

"Još se nije oporavio, ali očekujemo da će u petak izaći iz bolnice", kazao je neimenovani izvor što liječnici iz Johannesburga nisu ni potvrdili ni demantirali

Nelson Mandela
Nelson Mandela (Getty Images)

Prvi crni predsjednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela "jako je bolestan", ali mu život "nije ugrožen", rekao je u četvrtak izvor blizak junaku borbe protiv apartheida koji je od srijede u bolnici u Johannesburgu. "Bolestan je, ali je izvan životne opasnosti", rekao je taj izvor koji je htio ostati anoniman. "Još se nije oporavio, ali očekujemo da će u petak izaći iz bolnice", dodao je isti izvor.

Medicinski izvori pak u razgovoru za agenciju France Presse nisu ni potvrdili ni demantirali te informacije. Nikakva službena informacija o Mandelinu (92) zdravstvenom stanju nije izašla u javnost otkako je u srijedu njegova dobrotvorna zaklada koja nosi njegovo ime objavila priopćenje u kojemu kaže da je primljen u bolnicu u Johannesburgu radi "rutinskih pregleda". Predsjednik Južnoafričke Republike Jacob Zuma otputovao je u Davos gdje sudjeluje na Svjetskom gospodarskom forumu i neće prekidati boravak ondje kako ne bi dao povoda nagađanjima.

28.01.2011. 08:59:00
http://metro-portal.hr/mandeal-jako-bolestan-ali-ne-opasno-po-zivot/54637/