« Život
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
POSLUŠAJTE

Male tajne uspješnih veza

Svaka veza ima svoje specifičnosti, no ipak postoje neki zajednički nazivnici svake uspješne i dugotrajne veze, a mi donosimo tri najčešća

Kako do uspješne veze
Kako do uspješne veze (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

veza

,

financijska sigurnost

,

trud

,

uspješna veza

Uspješna veza san je najvećeg broja ljudi, nekih zato što je nikad nisu uspjeli ostvariti, nekih zato što misle da je nemaju. Kad vidimo koliko ljudi čezne za njom, mogli bismo pomisliti da se radi o mitu ili nečem nedostižnom, no zapravo je uspješnu vezu moguće ostvariti uz malo više osluškivanja potreba partnera i više pažnje prema sebi samima.

>> 5 neromantičnih savjeta za uspješnu vezu >>

Prva stvar koju savjetuju svi stručnjaci za veze je ustrajnost i trud koji se ulaže u vezu, jer bez toga definitivno nema dobre veze. Oba partnera u vezi moraju biti svjesni da će u vezi morati raditi kompromise i žrtvovati dio svoje komocije kako bi ostvarili uspješan život u paru.

Druga stvar je financijska sigurnost, a pri tome ne mislimo na zarađivanje velikih količina novaca, već jednostavno zajedničko planiranje kućnog budžeta i pridržavanje dogovorenog, bez individualnih iskakanja tipa "nisam mogao/mogla odoljeti".

>> Tajna uspješne veze je u ... >>

Za kraj, treći ključni faktor uspješne veze je intimnost. Kako su rekli naši stari, treba se slagati i za stolom i u krevetu, što znači da trebate imati sluha za potrebe partnera, naučiti što mu/joj odgovara, a što ne voli i jasno izraziti svoje želje.

Zapravo nije toliko komplicirano, ako imate imalo otvoren um i dovoljno empatije.

01.03.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh