« Život
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ZA MIRAN SAN

Malaysia Airlines zabranit će bebama da putuju prvim razredom

Kompanija je donijela ovaj potez zbog navodnih brojnih prigovora njihovih bogatih putnika koji odbijaju plaćati tisuće dolara i onda biti "ometani" dječjim plakanjem

Fotografija vijesti
Više o

aviokompanije

,

zrakoplovi

Jurite iz kuće da stignete na vrijeme na aerodrom, panično provjeravate imate li putovnice i sve ostale potrebne dokumente, prolazite kroz rigorozne sigurnosne provjere na aerodromu i napokon sjedate na svoje mjesto u avionu, misleći kako je najgore prošlo. U tom trenutku četveromjesečna beba na sjedalu iza vašeg odluči da je pravo vrijeme za vježbanje glasnica, a od isprobavanja svojih glasovnih mogućnosti ne odustaje ni satima poslije polijetanja.

Svatko tko je barem jednom putovao avionom izvan Hrvatske, posebno ako se radilo o nekoj prekooceanskoj destinaciji, zasigurno se susreo sa ovakvom situacijom.

Putnici dubljeg džepa koji putuju zrakoplovima kompanije Malaysia Airlines, inače jedne od redovito najbolje ocijenjenih aviokompanija na svijetu, u budućnosti više neće nailaziti na ovakve situacije, budući da je tvrtka odlučila zabraniti bebama da putuju njihovim prvim razredom.

Kompanija je već izbacila jaslice za djecu iz kabina prvih razreda u svojim Boeing 747 zrakoplovima, a isto planira i učiniti u novim Airbus A380 avionima, koji im se uopće neće ni isporučivati sa tim, inače standardnim dodatkom.

Putnici s malom djecom, bez obzira na svoju kupovnu moć, morat će sjediti u odjeljcima ekonomske i poslovne klase, iz kojih se ipak neće izbaciti jaslice.

Direktor Malaysia Airlinesa, Tengku Azmil, objavio je ovu odluku preko Twittera i pokušao je opravdati time da je kompanija dobila brojne prigovore putnika iz prvog razreda, koji ne žele plaćati vrlo skupe karte i onda trpjeti dječje plakanje.

Iako se odluka čini poprilično ekstremnom, već je nekoliko aviokompanija poput British Airwaysa i Virgin Atlantica do sada planiralo povući slične poteze.

Tko će, nakon beba, pretilih ljudi i onih plitkog džepa, sljedeći postati nepoželjan u zrakoplovima, procijenite sami.

29.06.2011. 14:14:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    MajaK
    29.06.2011. 16:28
    možda oni ružnijeg izgleda jer "bogati putnici nisu platili skupe karte da bi gledali u ružne ljude"
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh