« Hi-tech
objavljeno prije 24 dana i 13 sati
COOL

Magic Moments Awards 2024.

HONOR i ove godine pokreće globalni foto natječaj Magic Moments Awards 2024.

Fine su nagrade u pitanju... ;)
Fine su nagrade u pitanju... ;) (Arhiva)
Više o

Honor

,

Magic Moments Awards 2024.

Globalni tehnološki brend HONOR najavio je početak četvrtog godišnjeg globalnog natjecanja u mobilnoj fotografiji - HONOR Magic Moments Awards 2024. Natjecanje, koje potiče korisnike na bilježenje trenutaka uz pomoć pametnih telefona, realizirat će se u šest kategorija: fotografije krajolika, portreti, brze fotografije, video zapisi, grupne fotografije i ostalo - za što je osigurano čak 59 nagrada.

Prijave, odnosno fotografije će ocjenjivati stručno vijeće sudaca, koje čini sedam priznatih veterana industrije. Sudionici imaju priliku osvojiti nagrade u vrijednosti do 15.000 USD iz ukupnog nagradnog fonda koji prelazi 100.000 USD.

HONOR poziva sve entuzijaste fotografije na sudjelovanje u natjecanju od 6. travnja do 6. kolovoza. Prijave se zaprimaju putem službene web stranice natjecanja ili putem platformi društvenih medija, a pobjednici će biti proglašeni u rujnu.

HONOR Magic Moments Awards projekt pokrenuli smo 2021. kako bi služio kao globalna platforma za razmjenu mobilnih fotografija i kako bismo potaknuli korisnike da izraze svoju kreativnost, te kako bi pružio jednaku platformu za sve, od profesionalnih fotografa do svakodnevnih korisnika pametnih telefona. Od prvog izdanja prije tri godine, HONOR Magic Moments Awards primio je više od milijun prijava iz 51 zemlje i regije, s ukupno 320.000 sudionika diljem svijeta, proširujući goleme mogućnosti za mobilne uređaje fotografija", istaknuo je George Zhao, HONOR-ov izvršni direktor.

Pobjednike biraju stručnjaci za fotografiju iz cijelog svijeta

Ovogodišnje nagrade dodjeljuje žiri koji pokriva različita područja fotografije. Ovi će stručnjaci kombinirati svoje opsežno znanje i stručnost u različitim aspektima snimanja fotografije, izražaja i tehničke primjene kako bi odabrali zadivljujuće, visokokvalitetne radove koji utjelovljuju bit fotografije.

Ocjenjivački žiri uključuje:

  • Zhao Yingxin, glavna urednica China Photo Pressa i prva žena direktorica fotografije u povijesti Olimpijskih igara

  • Jassim Rabia Al-Awadhi, predsjednik Emirates Photography Association i osnivač UAE Photography kluba

  • Ale Megale, dobitnik nagrade publike LUX

  • Mathieu Courdesses, poznati francuski fotograf divljih životinja

  • Stefano Guindani, vrsni talijanski modni fotograf i umjetnik

  • Samuel Deng, tehnički direktor tvrtke HONOR

Hou Weilong, HONOR tehnički stručnjak za fotografije

Bogati fond nagrada

Ovogodišnje natjecanje debitira sa šest kategorija - Na putu, Mi, Zaštita, Trenutak, Priča i Video - potičući fotografe na pametnim telefonima da iskoriste snagu tehnologije za bilježenje autentičnih ljudskih priča i emocija kroz različite teme. Među njima, kategorija Zaštita pozdravlja pozdravlja fotografije snimljene bilo kojim pametnim telefonom, koje dokumentiraju ljudske napore uložene u stvaranje održive budućnosti.

S ukupno 59 nagrada, HONOR Magic Moments Awards nudi ukupni nagradni fond koji premašuje 100.000 USD, uključujući 15.000 USD za Fotografa godine. Nagrade se dodjeljuju za prva tri mjesta - s 5000 USD, 3000 USD, odnosno 1000 USD. Osim toga, bit će odabrano 20 pobjednika za Nagradu za preporuku i Nagradu za izvrsnost bez obzira na kategorije s pobjednicima koji će osvojiti HONOR Magic6 Pro i najnovije proizvode HONOR N serije.

Alati poboljšani umjetnom inteligencijom za fotografski uspjeh

Kao globalni lider u tehnologiji kamera za pametne telefone, HONOR kontinuirano unapređuje iskustvo mobilne fotografije, ulažući u osnaživanje umjetne inteligencije i optičku tehnologiju. Najnovija vodeća serija HONOR Magic6 mijenja pravila igre za sportografiju na pametnim telefonima sa sustavom kamere HONOR Falcon sljedeće generacije, koji pokreće HONOR AI na razini platforme, što omogućuje brzo snimanje u cijelom rasponu žarišta i u različitim scenarijima. PORSCHE DESIGN HONOR Magic6 RSR podiže fotografiju putem pametnog telefona na višu razinu sa svojim naprednim HDR LOFIC senzorom i LiDAR Matrix Autofocus sustavom, koji je prilagođen tehnologiji autonomne vožnje. Ovaj sustav pruža fotografsko iskustvo koje se može usporediti s profesionalnim fotoaparatima.

Prijave će se zaprimati od 6. travnja do 6. kolovoza, na službenoj web stranici HONOR-a (https://www.honor.com/global/magic-moments-awards/).

Platforma za prijavu otvorit će se 6. travnja. U natječaju se može sudjelovati i objavom fotografija na društvenim mrežama, uz korištenje #HONORMagicMoments.

05.04.2024. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh