« Život
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NEVJEROJATNO...

Mace uistinu imaju 9 života: Mačka preživjela pad sa 19. kata

Jednogodišnja gluha mačka ne samo da je čudesno preživjela pad sa 19. kata nebodera, nego je i prošla bez ikakvih ozbiljnijih ozljeda

Više o

mačka

,

maca

,

pad sa nebodera

Jedna je mačka iz Bostona dokazala da ima istine u teoriji o njihovih devet života, preživjevši pad s 19. kata, javlja američka televizija MSNBC, prenosi Hina.

Jednogodišnja gluha mačka, koju je njezina vlasnica Brittney Kirk udomila, pala je 19. kata njihova nebodera nakon što je ona ostavila otvoren prozor kako bi provjetrila stan.

Mačka ne samo da je čudesno preživjela pad, nego je i prošla bez ikakvih ozbiljnijih ozljeda. Sletjela je na malu hrpu suhe trave i komposta okružen betonom.

Mike Brammer, pomoćnik ravnatelja bostonske Lige za spašavanje životinja, kaže da to nije slučajno. Uz malo sreće, mačka je točno naciljala gdje će sletjeti. Kada padaju s velikih visine, mačke oponašaju "tehniku vjeverica" i širom rašire prednje i stražnje noge poput padobrana. Koliko god to čudno zvučalo, kaže Brammer, mačke koje padaju s većih visina zapravo imaju bolje izglede za preživljavanje jer se imaju vremena orijentirati i namjestiti u spomenutu poziciju.

24.03.2012. 15:00:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh