« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
SVE ZA LJEPOTU

Ludi spa tretmani - I. dio

Diljem svijeta mnogo je tretmana ljepote i pomlađivanja, ali one koje ćemo vam mi predstaviti graniče s bizarnim. Biste li se usudili isprobati ih?

Čokoladna kupka
Čokoladna kupka (Deviantart)
Više o

zlato

,

pivo

,

wellness

,

čokolada

,

zmije

,

spa

,

topli napitci

,

tretman ljepote

Koliko daleko ste spremni ići radi ljepote i mladolikog izgleda? Biste li na lice radi toga stavili ptičji izmet ili se družili sa zmijama? Biste li u kosu stavljali bivolju spermu?

U svijetu postoji velik niz pomalo bizarnih tretmana, a mi ćemo vam u dva navrata predstaviti deset najluđih.

Opuštanje uz zmije

Samo sat vremena vožnje sjeverno do Tel Aviva u Talamei Elazaru u Izraelu pod stručnim vodstvom terapeutskih ruku Ade Barak za nešto više 300 kuna možete proći tretman koji uključuje plaženje zmija po vašem tijelu - šest vrsta neotrovnih kalifornijskih i floridskih kraljevskih guja kretat će se gore dolje po vašim leđima kako bi vam smanjile napetost u tijelu.

Kupanje u toplim napitcima

Yunessan spa u Hakoneu u Japanu su u biti toplice u obliku tematskog parka koje nudi uslugu s elementima cateringa. Zbunjeni ste? Evo o čemu se radi: u Yunessanu topla voda ima malo drugačiji okus nego što je slučaj u drugim toplicama. Posjetitelji mogu birati između kupanja i namakanja u zelenom čaju, kavi, crnom vinu ili sakeu; sake je navodno jako dobar za kožu dok zeleni čaj jača imunološki sustav. Slično mjesto postoji i u Europi u Češkoj, no tu se radi o pivu. Pivara obitelji Chodovar nudi kupke u tamnom pivu koje navodno poboljšavaju krvotok i detoksikaciju tijela.

Hersheyev čokoladni spa

Hotel Hershey u Hersheyju u Pennsylvaniji, jednom od najvećih dobavljača čokolade na svijetu, nudi svojim gostima spa tretman u čokoladi - kakao kupke, mazanje čokoladnom kremom, masaža čokoladnim bobicama i tako dalje.

Zlatni tretman lica

U Japanu postoji tvrtka Umo koja nudi tretman koji se temelji na maskama za lice - od 24-karatnog zlata! Cijena jednog tretmana doseže i do 1000 kuna. Od vremena Kleopatre do dinastije Ch'ing zlato se uvijek koristilo u tretmanima ljepote, naročito za pomlađivanje kože. Iz Umoa kažu da zlato revitalizira kožu tako što potiče obnavljanje stanica i neutralizira štetne učinke oksidacije.

Gejšino lice

stotinama godina japanske su gejše posebnu pozornost posvećivale svojem licu. Međutim, za razliku od svih drugih žena one su to radile na pomalo čudan način. Gejšina maska za lice sastoji se, naime, od steriliziranog izmeta slavuja koji navodno sadrži dobre enzime koji gode koži. Ovakvi se tretmani u novije vrijeme mogu dobiti diljem svijeta u metropolama. Cijena mu u prosjeku doseže oko 500-ak kuna.

17.04.2011. 08:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh