« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
MOČVARA

Louder Than Life festival u Hrvatsku dovodi legendarni Yawning Man

Osim pionira stoner rocka Yawning Mana, nastupit će domaći 7 That Spells, Stonebride, Cojones, Alaska i Rochelle, Rochelle - OSVOJITE ULAZNICE

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Louder Than Life, Yawning Man)
Više o

močvara

,

Stonebride

,

tekući puder

,

Regionalni parkaMura Drava

,

Google Music

,

akcija za sreću

,

rekonstrukcija

,

ceca ražnatović

Nakon nezaboravnog Brant Bjork koncerta, Loud Life ekipa vam donosi prvi Louder Than Life festival part I sa ''headliner-ima''  Yawning Man iz SAD-a, koji će se održati 4. srpnja u klubu Močvara. Uz njih, također  nastupaju  zagrebački štovatelji zvučno opscenih pejzaža Seven That Spells, Stonebride, Cojones, Alaska i Rochelle, Rochelle.

Osvojite 3x2 ulaznice za Louder Than Life festival na Metro portalu!

louder_than_life_festival_plakat.jpg
Louder Than Life

Momci iz Yawning Mana zaslužni su za postojanje bendova kao što su Fu Manchu, Kyuss, Queens of the Stone Age, Desert Sessions, Fatso Jetson i mnogi drugi. Riječ je o pionirima tj. očevima ''desert Rock'' zvuka, koji je nakon njihove pojave izrodio pregršt kvalitetnih glazbenika i vrhunskih bendova.

U 20 godina karijere ovo će im biti tek drugi dolazak na Stari kontinent. Bend je osnovan davne 1986. u Kaliforniji. Originalni članovi Mario Lalli , Gary Ace , Lary Lalli i Alfredo Hernandez utemeljili su scenu danas znanu kao ''desert ili stoner rock''.

Yawning Man je organski uzgojen bend. Nastao od prijatelja koji su svoje vrijeme provodili dijeleći ljubav prema glazbi, humoru te svirci u garaži. Pod utjecajem psihodelije, folklora, jazza, rocka, roots punka, world musica i crtanih filmova stvorili su vlastiti, instrumentalni svijet zvučnih kulisa. Live svirka je bila njihova terapija.

Bilo da su svirali samo za sebe ili na nekom od bezbroj ''generator partya'' na skrivenim lokacijama, duboko u srcu pustinje gdje bi se okupljala ekipa punkera, freakova i prijatelja!

Eksperimentiranje te maratonski jam-ovi ove trojke snažno su utjecali na likove poput Josh Homme-a, John Garcie i Brant Bjork-a koji su kasnije osnovali legendarni Kyuss!

Početak je u 16h, a nastup prvog benda očekuje se u 18h!

Cijena karte: 50kn na ulazu!

28.06.2010. 17:28:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh