« Život
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
MA DA?!

Loši dečki postaju milijunaši

Dva takva nestaška znate jako dobro - Bill Gates i Mark Zuckerberg savršeno se uklapaju u taj profil jer su obojica letjela s Harvarda

Visok IQ + problematičan karakter = milijunaš
Visok IQ + problematičan karakter = milijunaš (Shutterstock)
Više o

milijunaši

,

loši momci

,

problematični tinejdžeri

Sljedeći put kad vam maloljetna kćer dovede pametnog, ali problematičnog dečka koji je stalno u problemima sa zakonom malo razmislite i nemojte ga odmah izbaciti naglavačke iz kuće, jer je pred vama potencijalni milijunaš. 

Istraživanje američkog Nacionalnog biroa za gospodarska istraživanja pokazalo je da loši momci postaju izuzetno dobri poduzetnici, jer lideri se prepoznaju po agresivnom nastupu i rizičnim, pa i nedozvoljenim aktivnostima. 

Dva takva nestaška znate jako dobro - Bill Gates i Mark Zuckerberg savršeno se uklapaju u taj profil, a i ostatak ekipe na Forbesovoj listi 500 najbogatijih uglavnom ima vrlo živopisnu biografiju koja uključuje sve navedeno.

S tim se slaže i istraživanje provedeno na Cambridgeu koje je zaključilo da rođeni poduzetnici donose rizičnije odluke od menadžera, jer uvijek pokreću svoje poslove i riskiraju svoju imovinu, za razliku od menadžera koji samo upravljaju tuđim novcem.

Također, radi se o impulzivnim ljudima spremnim staviti dosta toga na kocku zbog većeg profita ili napretka, a uz to razmišljaju bitno fleksibilnije od ostatka svijeta.

Stoga, da ponovimo situaciju s početka članka, umjesto noge u guzicu, dajte mladcu piće i popričajte s njim, tko zna ...

14.08.2013. 20:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Samanta
    14.08.2013. 20:21
    Piće je uvijek dobrodošlo, a ne odmah vrit ;)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh