« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
IZGLED

Loše navike zbog kojih ubrzavate starenje

Kao da nije dovoljno što starimo prirodno, nego se trudimo lošim navikama ubrzati taj proces i to svakodnevno

Ne morate pogoršavati situaciju
Ne morate pogoršavati situaciju (DeviantArt)
Više o

starenje

,

lice

,

navike

,

loše navike

,

usporavanje starenja

,

ubrzavanje starenja

Starenje je jedna od onih stvari u životu s kojima se možda i najteže suočavamo, no uz to što se radi o neminovnom procesu, većina ljudi svojim lošim navikama dodatno pridonosi ubrzavanju starenja. 

Što nam sve donosi bore i godine na lice? Stres, za početak, koji stalno narušava naše zdravlje u svim aspektima i kojeg se najteže riješiti. Naravno, prilično velike probleme radimo i neredovitom njegom kože, koja se ne smije svoditi samo na čišćenje od šminke i stavljanje krema. 

Kožu treba hidratizirati i čuvati od sunca, jer UV-B zrake potiču starenje, stvaranje mrlja i nepravilnosti na koži.

Hrana u tanjuru također uvelike određuje kako će nam izgledati lice, stoga uvrstite dovoljno svježeg voća i povrća u svoju prehranu kako bi koža dobivala sve potrebne nutrijente i dovoljne količine antioksidansa koji će se boriti protiv slobodnih radikala i zaustaviti oštećenja stanica.

Nedostatak sna i vježbanja dodatno će natovariti par godina na naše lice, jer neispavane osobe uvijek djeluju starije, a izostanak vježbanja utječe na opće zdravstveno stanje, pa tako i na izgled.

Uz sve navedeno, postarat će nas i pušenje i nedostatak seksa, pa je možda i najbolje za početak prestati pušiti i pojačati aktivnosti u krevetu. 

 

11.05.2014. 09:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh