« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
AHA!

Loše navike zbog kojih ubrzano starite

Ukoliko robujete ovim navikama starit ćete brže od svojih vršnjaka koji su slobodni od njih

Pazite što radite
Pazite što radite (DeviantArt)
Više o

starenje

,

loše navike

Loše navike mogu poništiti sav trud koji ulažete u zdrav način života - pazite da jedete zdravo, izbjegavate šećer, rekreirate se i pijete dovoljno vode.

Naime, sve to je jako dobro za vaš organizam, no nije dovoljno. Ukoliko robujete ovim navikama starit ćete brže od svojih vršnjaka koji su slobodni od njih.

Brza hrana - hrana koja obiluje mastima, šećerom i konzervansima može dovesti do pretilosti, hormonalnog disbalansa i dijabetesa.

Deterdženti - korištenje jakih sapuna može izazvati mnogo problema. Koristite li ih za pranje intimih dijelova, dobro pripazite. Ginekolozi kažu da je za higijenu zdravim osobama dovoljna i obična voda.

Ekstenzije - ako nisu održavane mogu izazvati glavobolju, oštetiti korijen vlasi i prouzročiti alopeciju.

Leće u boji - sve češće ih koristimo kako bismo imali atraktivnu boju očiju. Oftalmolozi upozoravaju da je to opasno jer dovodi do infekcija i da leće treba nositi samo ako ih propiše liječnik.

Pilula za dan poslije - ako prečesto uzimate pilulu za dan poslije možete oštetiti reproduktivni sustav i izazvati različite bolesti. Ove pilule nisu redovita vrsta kontracepcije.

Plastika - čak i voda iz plastične boce ne čini dobro našem organizmu. Mikroplastika može biti jako opasna za zdravlje, a i drugi spojevi koji se povezuju s njom ne čine dobro zdravlju.

Preuska odjeća - ako je godinama nosite može dovesti do brojnih problema: oštećenja živaca, proširenih vena, žgaravice. S estetske strane, mogla bi biti uzrok nastanka celulita.

Visoke pete - uvijek su u modi i lijepo izgledaju. Ali, ako ih prečesto nsoite mogu dovesti do problema s držanjem i problema s mišićima.

29.12.2018. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh