« Život
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
ODRASTANJE

Loše navike kojih se trebamo riješiti

Odrastanje je nezgodna stvar - daje nam perspektivu, no istovremeno nas u nekim stvarima ograničava, ali to nije loše za nas

Partijanje je OK povremeno, ali preko tjedna ...?
Partijanje je OK povremeno, ali preko tjedna ...? (FreeDigitalPhotos)
Više o

tulumarenje

,

loše navike

,

trošenje novaca

S godinama dolaze i neke obaveze, a i naše tijelo više nije onakvo kakvo je bilo u tinejdžerskim danima i ranim dvadesetima, pa evo nekoliko loših navika koje smo možda pokupili u tim danima, a kojih bi se trebalo riješiti.

Na prvom je mjestu tulumarenje preko tjedna - ako imate posao ili druge obaveze sljedećeg dana, ne morate ostati toliko dugo kao i ostali, a pogotovo ne kako ste nekad znali. Jednostavno, patit ćete sljedećih par dana ...

>> Loše navike nesretnih ljudi >>

Novce treba trošiti na stvari koje vam stvarno trebaju, a minuse na kartici ostavite onima koji se ne mogu suzdržati.

Rad je, željeli mi to ili ne, nužan za opstanak u ovom društvu. Stoga, ne treba se bojati teškog rada, neće vam donijeti ništa loše - štoviše, imat ćete više novaca koje ćete onda moći trošiti kako želite. 

>> Loše navike zbog kojih ubrzavate starenje >>

Pritom nemojte razmišljati o prošlosti i kako ste to sve obavljali pred pet ili deset godina - to je vrijeme, znate i sami, nepovratno prošlo, i vraćanje u njega je nemoguće. Nemojte žaliti za prošlim vremenima, okrenite se budućnosti i napravite je još boljom.

Da biste to uspjeli napraviti, riješite se loših prijatelja koji zovu samo kad vas trebaju, ne znaju čuvati tajne, nisu tu kad vi trebate njih ... stvarno nema svrhe da i dalje budu u vašem životu.

>> Loše navike koje nam skraćuju život >>

Za kraj, nemojte se uspoređivati s drugima - postavite svoje standarde i držite ih se čvrsto, to je put do sreće i uspjeha. 

29.04.2015. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh