« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina
SAVJETI

Loše navike koje utječu na ljepotu i zdravlje kože

Svakodnevne navike o kojima niti ne razmišljamo odgovorne su za zdravlje i izgled naše kože

Čudotvorne maske nisu uvijek potrebne
Čudotvorne maske nisu uvijek potrebne (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

koža

,

zdrava koža

,

navike

,

lijepa koža

,

ljepota kože

,

griženje noktiju

Imati lijepu i zdravu kožu pravi je blagoslov, no takvih je sve manje, dok ostali muku muče i troše novac na razne čudotvorne kremice. No, kad se malo detaljnije analizira dnevno ponašanje većine ljudi, može se uočiti nekoliko navika koje bi trebalo promijeniti, a s njima će nestati i većina problema s kožom. 

Da, prištići su problem, vide se i idu vam na živce, no stiskanje istih pogrešan je pristup, jednako kao i nesvjesno skidanje krasti i grebuckanje uraslih dlačica. Radije stavite topli oblog od kamilice na uraslu dlačicu, prištiće sredite maskom od gline, a kraste neka otpadnu same i lice će biti puno ljepše. 

Šminka također nije baš dobrodošla na lice, a kad ostane preko noći zbog umora dolazi u dodir s bakterijama i nastaju bore. Ako ne očistimo lice prije spavanja, na jastuku će ostati bakterije koje će se sljedeće noći veselo ponovno popeti na lice, i uzalud sav trud koji ste poduzeli čisteći kožu. Kad nemate vremena, mokre maramice za skidanje šminke idealan su izbor. 

Perut se sređuje šamponima i ne pada po košuljama, baš kao u reklamama, ali kad se stvara na glavi, a mi se češemo, proširit ćemo je po glavi i raznijeti je po odjeći. Ako još uz to grizete nokte, zamislite samo što radite svom tijelu. Što ste sve tijekom dana dodirnuli, koliko ste se puta počešali po licu ili glavi ... Perite ruke što češće pod toplom vodom sa sapunom i nađite im zanimaciju, da ih ne držite na licu ili u ustima. 

31.05.2013. 21:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh