« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
DJEVOJKE NOĆI

Londonske prostitutke žale se na policiju

Gradonačelnik Londona Boris Johnson nedavno je izjavio kako će zbog Olimpijskih igara iskorijeniti prostituciju u London

Londonske prostitutke na udaru policije
Londonske prostitutke na udaru policije (Dreamstime)
Više o

policija

,

OI 2012.

,

prostitutke

,

OI London

Londonske prostitutke nezadovoljne su ponašanjem policije koja je u protekle dvije godine učinila život nemogućim za članice najstarije profesije na svijetu, koje su se nadale da će im za vrijeme Olimpijskih igara zarada enormno porasti.

Londonska policija poduzela je "akciju čišćenja" istočnog dijela grada, u kojem je smješten i Olimpijski park, te većina borilišta, a u racijama se na udaru našao veliki broj prostitutki u 80-tak hotela.

"U protekle dvije godine policija je učinila taj posao gotovo nemogućim. Izbacuju djevojke iz hotela i doslovce tjeraju na ulicu, a onda tvrde da ni na ulici ne smiju biti. Policija im je jasno dala do znanja da ih ne želi za vrijeme Igara", kazala je Georgina Perry, ravnateljica vladinog ureda za pomoć prostitutkama.

Gradonačelnik Londona Boris Johnson nedavno je izjavio kako će zbog Olimpijskih igara "iskorijeniti prostituciju u Londonu i sva zla koja iz proizlaze iz prostituiranja poput ilegalne trgovine djevojkama i narkomanije".

Prostitucija u Velikoj Britaniji nije zabranjena, ali zato jesu bordeli i rad na samoj ulici. Većina "noćnih dama" u Londonu je iz Brazila i Istočne Europe, a rade većinom u malim hotelima.Također, nisu sve prostitutke uvjerene da će enormno zaraditi za vrijeme Olimpijskih igara.

"Znamo da su Olimpijske igre obiteljski događaj, turisti će u London dolaziti većinom s obitelji. Mogli bi čak izgubiti novac jer i naši regularni klijenti ne žele gužvu i maknut će se iz Londona tih tri tjedna", kazala jedna od njih.

22.07.2012. 12:29:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh