« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
MAKSIMALAN OPREZ

London se priprema za teroristički napad, policija preplavila grad

Prema neimenovanom izvoru londonskih medija, ne radi se o neposrednoj prijetnji već o povećanoj zabrinutosti zbog intenziviranja aktivnosti šačice ekstremističkih ćelija

Londonska policija nadgleda svaki kutak grada
Londonska policija nadgleda svaki kutak grada (Shutterstock)
Više o

London

,

Heathrow

,

teroristički napad

,

ekstremisti

Znatne policijske snage raspoređene su u Londonu, posebice u zračnim lukama i na najprometnijim ulicama, zbog povećane opasnosti od terorističkog napada, javljaju u petak britanski mediji. U prometnoj policiji godišnji odmori su otkazani a zatražena su pojačanja na ulicama glavnog grada kao i u zračnoj luci Heathrow, objavili su tv postaja Sky News i dnevnik Daily Telegraph, a prenosi Hina.

Sigurnosni izvor je kazao novinama da se ne radi o "neposrednoj" terorističkoj prijetnji nego zabrinutosti izazvanoj aktivnostima šačice ekstremističkih ćelija. Obavještajne službe ocijenile su da bi promet u Londonu mogao biti meta napada, a razina policijskog nadzora prilagođava se tome. Razina globalne uzbune u zemlji ostaje nepromijenjena, na četvrtom stupnju od mogućih pet, što znači da se teroristički napad smatra visoko vjerojatnim. Ta razina pripravnosti na snazi je od siječnja 2010. Velika Britanija usvojila je ljestvicu od pet razina pripravnosti nakon samoubilačkih napada iz 2005. u Londonu u kojima su poginule 52 osobe.

07.01.2011. 11:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh