« Život
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
ZAPAMTITE :)

Ljutnji nema mjesta u krevetu

Osobe koje imaju problema s kontrolom bijesa i one koje su sklone konfliktima i nervozi, u prosjeku puno lošije spavaju od staloženih i miroljubivih osoba

Zaspati treba mirna srca i duše
Zaspati treba mirna srca i duše (Arhiva)
Više o

ljutnja

,

krevet

,

spavanje

Koliko ste puta rekli nekome da nije preporučljivio ići na spavanje ljut ili posvađan s partnerom/partnericom? Možda ste i sami sebi to govorili u ogledalo, jer to se obično govori u kontekstu očuvanja dobrih odnosa, no sada je malo drugačije.

Stručnjaci tvrde da se ne smije ići ljut u krevet iz vrlo jednostavnog razloga - nećete se naspavati.

Istraživanje koje je nedavno provedeno na 436 volontera na Sveučilištu Iowa pokazalo je da osobe koje imaju problema s kontrolom bijesa i one koje su sklone konfliktima i nervozi, u prosjeku puno lošije spavaju od staloženih i miroljubivih osoba.

Naime, kada odemo ljuti u krevet srce ubrzano počne kucati i tlak nam se digne te smo u potpuno suprotnom stanju od onoga koje nam treba da zaspimo. A i kada konačno zaspimo ljuti, san je plitak i isprekidan.

Stvari se tada vrte u krug jer kada smo nenaspavani, nervozni smo, a kada smo nervozni i ljuti ne možemo se poštenio naspavati. 

Kako bi prekinuli taj začarani krug, poradimo na sebi. Pogledajmo što nas to ljuti i kako se pomiriti sa sobom i s drugima te konačno napsavati. 

26.08.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh