« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
MORBIDNO PRELIJEPO

Ljudsko tijelo i otvori kao inspiracija za nakit

Ljudskim tijelom fascinirani su bili brojni umjetnici - od antičkih vremena pa sve do danas kad je ono postalo između ostalog izvor ideja za neobične modne dodatke

Fotografija vijesti
Više o

nakit

,

ljudsko tijelo

Dizajnerica iz Tajvana, Yuyen Chang, izrađuje nakit, koji oponaša ljudsku anatomiju. Njena kolekcija nakita Orifice (otvor) sadrži, broševe, privjeske i prstenje koji svojom bojom, materijalom i izvedbom predstavljaju različite oblike i otvore ljudskog tijela - od uha do anusa.

Vagina




Ovoj relativno nepoznatoj internetskoj umjetnici možete poslati fotografije svoje (ili partneričine) vagine a ona će vrlo vjerodostojno na temelju poslane slike napraviti privjesak. Klitoris i male usne su napravljene gotovo do filigranskih detalja jer se umjetnica trudi dosljedno prikazati nijanse i oblik vagine ponosnih vlasnica. 

Kosa




Dizajnerice Anna Rybakov i Eve Cahill su osmislile neobičnu liniju nakita pod imenom Grau Wal. Tema njihovog dizajna su pletenice iz kose različitih boja, koje su oblikovane u nakit. Korisnice s užitkom nose tj dio ljudskog tijela kao modni dodatak i njihovu kolekciju opisuju kao nešto "vrlo znimljivo i prekrasno morbidno".

Oči




Mlada njemačka dizajnerica izrađuje nakit iz specifičnih dijelova tijela lutki iz tridesetih i četrdesetih godina prijašnjeg stoljeća. Naušnice i drugi nakit napravljen od očiju starih lutki je sigurno nešto vrlo inovativno i vrijedno vaše pozornosti.

Tijelo




Margaux Lange je američka dizajnerica,koja modne detalje vidi na drugačiji način. Ruke, grudi, stražnjica, oči i usnice u njenim rukama postaju modni dodatak u obliku izvornog nakita; nose ga uglavnom pripadnice nježnijeg spola.

Zubi


Polly van der Glas, australska umjetnica, najradije izrađuje nakit u obliku ljudskih zuba, zato su pravi zubi korišteni za dio modnih dodataka koji su bili glavna atrakcija njene kolekcije. Zube prvo naravno sterilizira, potom ih stavlja u srebrne kalupe i iz toga izrađuje prstenje, naušnice i privjeske.

Dizajnerski par Brent i Jessica Williams su došli na romantičnu i vrlo dobru ideju - izrađivati unikatno prstenje s partnerskim otiscima prstiju. U kiparsko-dizajnerskom procesu će vam oboma uzeti otiske, potom ih preslikati na kovinsku podlogu i napraviti prsten za vašeg partnera ili partnericu. Romantično, zar ne?

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

07.01.2011. 12:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dino
    07.01.2011. 17:51
    joj morbidno
  2. avatar
    maja
    04.02.2011. 11:34
    hahaha - jebeno!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh