Ljubavna torta za Valentinovo
Miele ljubavna torta, uz mnogo truda i ljubavi, ispala je više nego ukusno!
 
	Kažu da ljubav i hrana idu ruku pod ruku, u ljubavno/gastronomskoj simbiozi. Valentinovo je idealno za zajedničko uživanje u slatkišima, a kada je kulinarska izvedba u paru - obična torta može dobiti štih pravog afrodizijaka! Pjevačica Artemija Stanić, dizajnerica i kreativna direktorica Hippy gardena, Đurđica Vorkapić i Mario Petreković jučer su se u Miele showroomu ozbiljno prihvatili kuhače i pokazali kakvi su virtuozi kada su slatke gastronomske delicije na meniju.
Miele ljubavna torta, uz mnogo truda i ljubavi, ispala je više  nego ukusno! Najteži zadatak bila je zahtjevna dekoracija slastica koja polazi  za rukom slastičarima od formata. No, simpatični trojac, uz stručno vodstvo  poznate slastičarke Fancy Cakesa Ane Marcelić obavio je zadatak za čistu peticu!  
  
„Glavni sastojak hrane je ljubav,"  rekla je mlada pjevačica Artemija Stanić. „Pravi sam gurman, i moje solidno  iskustvo u pravljenju torti, na Miele školici je usavršeno. Želim nakon ovoga  raditi prave slastičarske bakanalije." 
  
Đurđica Vorkapić rekla je da je  izuzetno zadovoljna kako je Miele ljubava torta ispala, i da joj se jedino teško  odlučiti izgleda li bolje ili je primamljivijeg ukusa. 
  
„Osjećao sam se  kao „Goli kuhar". Pravo je čudo što se sve može napraviti i kakve sve figurice  mogu nastati od slastičarskih sastojaka," rekao je Mario Petreković. 
   
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na  Miele školu kuhanja u Miele  Gallery Zagreb, Buzinski prilaz 32, potpuno funkcionalnom prostoru opremljenom  vrhunskim Miele uređajima, gdje će dobiti priliku uz vrhunske kuhare virtuoze  naučiti kuhati i slatke i slane delicije i dobro se zabaviti! Prijave na mail:  info@miele.hr  ili na broj telefona 01/6689  050. 
Miele ljubavna torta by Ana Marcelić
Biskvit: 
Sastojci: 25 jaja, 750 g šećera, 750 g maslaca, 750 g tamne  čokolade, 750 g glatkog brašna, 65 g praška za pecivo 
Krema: 
Sastojci: 20 jaja, 750 g šećera, 1000 g tamne čokolade, 15 žlica mlijeka,  1000 g maslaca 
Postupak : 
Biskvit : Odvojiti žumanjke i  bjelanjke. Žumanjke pomiješati sa šećerom i dodati maslac i rastopljenu čokoladu  i sve dobro izmiješat. Istući bjelanjke i u njih dodati brašno i prašak za  pecivo. Dvije smjese pomiješati i staviti u nauljeni kalup i peći na 180-200 *C  oko 20 min. 
Krema: U veliku posudu na paru staviti jaja, šećer,  čokoladu i mlijeko; sve dobro izmiješati; kuhati dok se smjesa ne poveže. U  ohlađenu smjesu dodati izrađeni maslac. 
Razrezati biskvite, napuniti ih  kremom i slagati jedan na drugoga. Dekorirati tortu po želji. 
Miele  preporuka: peći u Miele pećnici H5241BP










Novi komentar