Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2011. 11:00:00
MLJAC

Ljubavna torta za Valentinovo

Miele ljubavna torta, uz mnogo truda i ljubavi, ispala je više nego ukusno!

Ana Marcelić, Mario Petreković i Artemija Stanić rade tortu
Ana Marcelić, Mario Petreković i Artemija Stanić rade tortu (Miele)

Kažu da ljubav i hrana idu ruku pod ruku, u ljubavno/gastronomskoj simbiozi. Valentinovo je idealno za zajedničko uživanje u slatkišima, a kada je kulinarska izvedba u paru - obična torta može dobiti štih pravog afrodizijaka! Pjevačica Artemija Stanić, dizajnerica i kreativna direktorica Hippy gardena, Đurđica Vorkapić i Mario Petreković  jučer su se u Miele showroomu ozbiljno prihvatili kuhače  i pokazali kakvi su virtuozi kada su slatke gastronomske delicije na meniju.

Miele ljubavna torta, uz mnogo truda i ljubavi, ispala je više nego ukusno! Najteži zadatak bila je zahtjevna dekoracija slastica koja polazi za rukom slastičarima od formata. No, simpatični trojac, uz stručno vodstvo poznate slastičarke Fancy Cakesa Ane Marcelić obavio je zadatak za čistu peticu!
 
„Glavni sastojak hrane je ljubav," rekla je mlada pjevačica Artemija Stanić. „Pravi sam gurman, i moje solidno iskustvo u pravljenju torti, na Miele školici je usavršeno. Želim nakon ovoga raditi prave slastičarske bakanalije."
 
Đurđica Vorkapić rekla je da je izuzetno zadovoljna kako je Miele ljubava torta ispala, i da joj se jedino teško odlučiti izgleda li bolje ili je primamljivijeg ukusa.
 
„Osjećao sam se kao „Goli kuhar". Pravo je čudo što se sve može napraviti i kakve sve figurice mogu nastati od slastičarskih sastojaka," rekao je Mario Petreković.
 
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na  Miele školu kuhanja u Miele Gallery Zagreb, Buzinski prilaz 32, potpuno funkcionalnom prostoru opremljenom vrhunskim Miele uređajima, gdje će dobiti priliku uz vrhunske kuhare virtuoze naučiti kuhati i slatke i slane delicije i dobro se zabaviti! Prijave na mail: info@miele.hr  ili na broj telefona 01/6689 050.

Miele ljubavna torta by Ana Marcelić

Biskvit:
Sastojci: 25 jaja, 750 g šećera, 750 g maslaca, 750 g tamne čokolade, 750 g glatkog brašna, 65 g praška za pecivo
Krema:
Sastojci: 20 jaja, 750 g šećera, 1000 g tamne čokolade, 15 žlica mlijeka, 1000 g maslaca
Postupak :
Biskvit : Odvojiti žumanjke i bjelanjke. Žumanjke pomiješati sa šećerom i dodati maslac i rastopljenu čokoladu i sve dobro izmiješat. Istući bjelanjke i u njih dodati brašno i prašak za pecivo. Dvije smjese pomiješati i staviti u nauljeni kalup i peći na 180-200 *C oko 20 min.
Krema: U veliku posudu na paru staviti jaja, šećer, čokoladu i mlijeko; sve dobro izmiješati; kuhati dok se smjesa ne poveže. U ohlađenu smjesu dodati izrađeni maslac.
Razrezati biskvite, napuniti ih kremom i slagati jedan na drugoga. Dekorirati tortu po želji.
Miele preporuka: peći u Miele pećnici H5241BP

12.02.2011. 11:00:00
http://metro-portal.hr/ljubavna-torta-za-valentinovo/55255/