« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
MLJAC

Ljetne supernamirnice za svaku kuhinju

Kad stignete na more, zaputite se kod nekog lokalnog proizvođača i obavezno nabavite ove tri stvari koje inače ne možete kupiti

Na moru ima pravih, neprskanih limuna, iskoristite to
Na moru ima pravih, neprskanih limuna, iskoristite to (Shutterstock)
Više o

maslinovo ulje

,

ljeto

,

jaja

,

superhrana

,

limuni

Superhrana ne mora biti neko egzotično čudo iz drugih krajeva svijeta, ljeto je pravo vrijeme za opskrbu - na moru.

Zašto? Zato što Hrvatska i dalje ima prilično čistu zemlju i plodove uzgajane na tradicionalan način koji su nemjerljivo kvalitetniji od onih koje kupujete u trgovačkim lancima. 

Stoga, kad stignete na more, zaputite se kod nekog lokalnog proizvođača i obavezno nabavite ove tri stvari:

Jaja - naravno da ih ne nosite na put, no sigurno u blizini netko ima kokice hranjene na domaći način i jaja koja su možda i malo manja, ali zato nemjerljivo hranjivija i ukusnija.

Limun - iskoristite priliku i nabavite osvježavajuće citrusno voće čim stignete na svoju morsku destinaciju. Domaćin limun unaprijedit će okus brojnim jelima, za razliku od onog kineskog, a posebno će se dobro sljubiti sa svježom ribom pripremljenom na gradelama

Maslinovo ulje - svratite kod lokalnog prizvođača i nabavite si domaće maslinovo ulje. Jest da je skuplje nego u trgovinama, ali o razlici u kvaliteti jednostavno dileme. Uz to, pokoju bocu ponesite sa sobom kući, ako ništa drugo, bit će dobrodošao poklon.

 

23.07.2016. 09:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh