Metro-portal.hr

objavljeno 23.07.2016. 09:34:00
MLJAC

Ljetne supernamirnice za svaku kuhinju

Kad stignete na more, zaputite se kod nekog lokalnog proizvođača i obavezno nabavite ove tri stvari koje inače ne možete kupiti

Na moru ima pravih, neprskanih limuna, iskoristite to
Na moru ima pravih, neprskanih limuna, iskoristite to (Shutterstock)

Superhrana ne mora biti neko egzotično čudo iz drugih krajeva svijeta, ljeto je pravo vrijeme za opskrbu - na moru.

Zašto? Zato što Hrvatska i dalje ima prilično čistu zemlju i plodove uzgajane na tradicionalan način koji su nemjerljivo kvalitetniji od onih koje kupujete u trgovačkim lancima. 

Stoga, kad stignete na more, zaputite se kod nekog lokalnog proizvođača i obavezno nabavite ove tri stvari:

Jaja - naravno da ih ne nosite na put, no sigurno u blizini netko ima kokice hranjene na domaći način i jaja koja su možda i malo manja, ali zato nemjerljivo hranjivija i ukusnija.

Limun - iskoristite priliku i nabavite osvježavajuće citrusno voće čim stignete na svoju morsku destinaciju. Domaćin limun unaprijedit će okus brojnim jelima, za razliku od onog kineskog, a posebno će se dobro sljubiti sa svježom ribom pripremljenom na gradelama

Maslinovo ulje - svratite kod lokalnog prizvođača i nabavite si domaće maslinovo ulje. Jest da je skuplje nego u trgovinama, ali o razlici u kvaliteti jednostavno dileme. Uz to, pokoju bocu ponesite sa sobom kući, ako ništa drugo, bit će dobrodošao poklon.

 

23.07.2016. 09:34:00
http://metro-portal.hr/ljetne-supernamirnice-za-svaku-kuhinju/99249/