« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
EHH ...

Zašto su neki ljudi privlačniji komarcima?

Ljeto i komarci neraskidivo su povezani, a kako svako malo nastane neka panika zbog bolesti koje prenose, evo činjenica o tome tko ih više privlači

Par razloga zašto možda baš vas stalno bodu ...
Par razloga zašto možda baš vas stalno bodu ... (DeviantArt)
Više o

komarci

,

Zika virus

Komarci teško mogu biti nečije omiljene životinjice, jer ove krvopije izluđuju stvarno svaku osobu na ovome svijetu, no ima i onih koji su im naročito slatki ... znate li zašto? Ako ne znate, provjerite jeste li vi među omiljenim žrtvama komaraca:

Krvna grupa nula - komarci čak imaju i omiljenu krvnu grupu. U pitanju je nulta krvna grupa ili grupa nula. Čini se kako je razlog tomu poseban miris koji osobe s tom krvnom grupom ispuštaju.

Trudnoća - ženke komaraca imaju posebno osjetilo kojim vide ugljični dioksid kako bi lakše pronašle žrtvu u mraku. Ako se pitate kakve to veze ima s trudnicama, odgovor je - buduće majke izdišu 21 posto više ugljičnog dioksida nego ostali ljudi.

Znojenje . mliječna kiselina još je jedna od tvari koja privlači komarce. Stvara se tijekom fizičke aktivnosti, a izlučujemo je putem znoja.

Tek toliko da znate - komarce, osim znoja, privlači i tjelesna toplina, pa je jednostavno zaključiti kako će krvopije dvostruko jače željeti piti krv nekoga tko se bavi nekom fizičkom aktivnošću.

23.07.2016. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh