« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
PRIPAZITE

Ljetne navike koje štete zdravlju

Ljetne navike mogu prilično ugroziti zdravlje u slučaju da se ne pridržavate nekih pravila, jer ljeto donosi neka nova pravila igre

Kako se ponašati na vrućinama
Kako se ponašati na vrućinama (DeviantArt)
Više o

sunčanje

,

ljeto

,

sunčane naočale

,

ljetne navike

,

kupanje u bazenu

Ljeto donosi vrućine i ponašanje koje se može zvati i neopreznim, pa nije zgorega podsjetiti na neke ljetne navike koje nas mogu koštati zdravlja.

Tako, primjerice, ako ne nosite sunčane naočale, radite priličnu grešku jer su oči, nakon kože, najosjetljivije na štetan utjecaj sunčevih zraka. Sunčane naočale ne moraju biti skupe, dovoljno je da imaju 100 postotnu zaštitu od UVA i UVB zračenja.

>> Loše navike poslije jela koje treba izbjegavati >>

Voda je ključna tijekom ljeta, a ono što je izuzetno važno pripaziti koju vodu pijete. Ako koristite crijevo iz vrta, promijenite naviku jer se u njima razvijaju razne štetne bakterije koje ćete tako izravno unijeti u organizam.

Sigurno ćete posjetiti neki bazen u slučaju da vam more nije dostupno, a tek tamo trebate biti izuzetno oprezni da ne popijete vodu u kojoj se kupate. I najčišći bazeni imaju sitne čestice fekalija pune bakterija, a kloru treba i deset dana da potpuno odstrani parazite koji uzrokuju teške proljeve.

>> Loše životne navike zbog kojih brzo starimo >>

Za kraj, dva savjeta koja život znače - nemojte imati stalno upaljenu klimu, izlazak na vrelinu nakon dobro rashlađene prostorije u kojoj boravite pravi je šok za tijelo, a ni pod koju cijenu nemojte voziti auto u japankama

20.06.2015. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh