« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Ljetne namirnice koje morate imati na stolu

U vrelim ljetnim danima važno je unositi dovoljno tekućine, pa pomoć treba potražiti u namirnicama s velikim udjelom vode u sebi

Evo što se jede ljeti!
Evo što se jede ljeti! (Shutterstock)
Više o

ljeto

,

namirnice

,

brokula

,

mrkva

,

rajčica

,

špinat

,

celer

,

krastavci

,

rotkvice

,

paprika

Brokula - možda ne izgleda vrlo hidratizirajuće međutim ona sadrži preko 90% vode, kao i mnoštvo vlakana, kalija, vitamina A i vitamina C.

Celer - poznat kao namirnica s jako malo kalorija i čak 95,4% vode!

Krastavci - namirnica s najvišim sadržajem vode - čak 96,7% krastavaca zapravo su voda. Također, bogati su vitaminima B1, B2, B3, B5, folnom kiselinom, kalcijem, vitaminom C, željezom, magnezijem, fosforom, kalijem i cinkom.

Mrkva - možete ih grickati i sirove stoga ne zahtijevaju nužno kuhanje. Sadrže velike količine vitamina A koji može dobro djelovati na naš vid.

Paprika - crvene i žute paprike sadrže 92%, a zelene čak 94% vode! Također, paprike su krcate karotenoidima i vitaminom C, a njihove razine rastu kako paprika postaje zrelija.

Rajčice - bilo da ih smatrate voćem ili povrćem, pune su nutritivnih vrijednosti a jedna od njih je i količina vode. Također sadrže i ogromne količine karotenoida koji ima važnu ulogu u smanjenju rizika od raznih oboljenja.

Rotkvice - sadrže 95,3% vode i krcate su vitaminima i mineralima.

Špinat - savršena namirnica za ljetne dane - sadrži velike količine vode a lako ga možemo ukomponirati u razne obroke. Možete pripremiti smoothie, salatu ili ga jednostavno servirati kao prilog mesu.

21.06.2016. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh