« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
NIJE ČUDNO

Lista poreznih dužnika i dugovi države

Slavko Linić je spremno javno objavio listu poreznih dužnika, no dugove države neće ni u ludilu

Novaca ima samo za odabrane
Novaca ima samo za odabrane (Shutterstock)
Više o

Ministarstvo financija

,

Porezna uprava

,

subvencije

,

lista dužnika

,

porezni dužnici

,

lista poreznih dužnika

,

popis poreznih dužnika

,

popis dužnika

,

porezni dužnici lista

,

porezna uprava dužnici

,

porezna

Lista poreznih dužnika stavila je na stup srama priličnu količinu poduzetnika, obrtnika i građana, no kad se sve skupa pogleda, najveći dužnik državi je upravo država.

To je problem ove Vlade, kako disciplinirati tvrtke koje ima u vlasništvu, navikle na rasipanje novca na ugodu i zabavu vodećih, politički postavljenih i uhljebljenih kadrova. Vlada to, barem za sada, nije sposobna riješiti.

Jednako tako, Vlada nije sposobna riješiti krizu neplaćanja, i to iz vrlo jednostavnog razloga - upravo je ona, uz Agrokor, glavni generator nelikvidnosti u državi. Kad bi država podmirivala svoje dugove na vrijeme, prekinuo bi se začarani krug nelikvidnosti.

Ako se prisjetimo najava o plaćanju u roku od 60 dana u zakonskoj formi, možemo se početi smijati ili plakati, kako tko, jer većina dobavljača velikih trgovačkih lanaca bila je primorana potpisati ugovore da "dragovoljno pristaju" na rokove plaćanja od najmanje 180 dana.

Za početak, Vlada je seljacima dužna između 250 i 300 milijuna poticaja, koje bi ti seljaci, naravno, odmah potrošili na vraćanje svojih dugova. No, iako se navodno proračun puni iznad očekivanja i planova, iako je Slavko Linić već zadužio zemlju za novu milijardu eura otkad je na vlasti, novaca na računima nema.

Ima samo najava novih visokih plaća u Čačićevim agencijama, luksuznih automobila s kožom i GPS-ovima i sličnih bisera. Potrošnja je pala 5.1% u zadnjem tromjesečju, i kad prođe ljeto i zemlja se isprazni od turista, slijedi pad u noćnu moru ...

07.08.2012. 13:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    sasa
    21.11.2012. 13:54
    da vrate politicari sto su ukrali mi nebi patili
  2. avatar
    damir
    22.12.2012. 18:53
    pozdrav
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh