« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
*UDA POD BUBREGE

"Lijekovi" na koje bacamo novce bez razloga

Farmaceutska industrija pokušava na sve moguće načine izvući novac od nas, a zajedno s kozmetičkom industrijom prodaje nam, jel, pod bubrege

Jedino prirodno radi, ovo ostalo je ... otimačina love
Jedino prirodno radi, ovo ostalo je ... otimačina love (Arhiva)
Više o

lijekovi

,

farmaceutska industrija

,

kozmetička industrija

,

antibakterijski sapuni

,

antibakterijske maramice

,

lijekovi protiv kašlja

Koliko ste puta na prvi znak kašlja pojurili u obližnju ljekarnu po "nešto protiv kašlja" i ostavili znatnu hrpicu novaca? Pritom ste vjerojatno pomislili da bi bilo dobro kupiti i antibakterijski sapun i maramice kako ne biste zarazili obitelj.

Kako pokazuju istraživanja, izašli ste van s punom vrećicom i priličnom rupom u novčaniku, a kući ste ponijeli potpuno beskorisne stvari, tvrdi Anthony Cox, klinički farmaceut sa Sveučilišta Birmingham.

>> Najveći mitovi o zdravlju >>

Naime, sve navedeno jednostavno nema iza sebe nikakva klinička istraživanja koja bi potvrdila reklamiranu učinkovitost tih proizvoda. Tako je sirup protiv kašlja, prema tvrdnjama stručnjaka, čista prevara jer nema dokaza da će skratiti tijek bolesti.

Jednako tako, antibakterijski sapuni i maramice nisu niti nakon 40 godina istraživanja koje je provodila FDAA i razni neovisni izvori dokazano učinkoviti - triklosan nema ništa bolji učinak od običnog sapuna i tople vode.

>> Magnetne narukvice uopće ne pomažu kod artritisa >>

S druge strane, prirodni pripravci na bazi meda i sljeza pokazali su fantastičnu učinkovitost protiv kašlja, kao i islandski lišaj, a limun će očistiti i dezinficirati sve učinkovitije od bilo kakvih maramica ili sapuna.

12.11.2014. 11:22:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Robi
    12.11.2014. 13:54
    Ja kupujem Plivasept crveni umjesto sapuna. A od pripravaka jedino med i propolis.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh