« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
DARKO MILINOVIĆ:

Liječnici koji ne naplaćuju participaciju bit će kažnjeni

Lipanjske glavarine kažnjenima će biti manje za 10 do 30 posto, a ministar je dodao i kako nema planova za promjenu zakona o zabrani pušenja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

HZZO

,

kazna

,

zabrana pušenja

,

Darko Milinović

,

participacija

,

KoHOM

,

liječničke glavarine

,

Mario Malnar

,

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas da će liječnicima, koji od početka zdravstvene reforme odbijaju naplaćivati participaciju, biti u lipnju uskraćeno između 10 i 30 posto glavarine kako to predviđa zakon, a dodao je i da njegovo Ministarstvo ne razmišlja o promjenama Zakona o ograničavanju duhanskih proizvoda unatoč takvim zahtjevima.

"Cilj zdravstvene reforme nije kažnjavanje liječnika, već uređenje sustava i bez obzira na drugi krug lokalnih izbora oni koji krše zakon bit će kažnjeni", izjavio je ministar prilikom današnjeg posjeta KB Jordanovac.

Doznaje se kako se radi o oko 300 liječnika, uglavnom članova Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) na čijem je čelu dr. Mario Malnar. Oni su odbili od pacijenata naplaćivati po 10 kuna za liječnički pregled i uputnicu, a pa bi u slučaju 10 postotnog smanjenja glavarine dobili u prosjeku oko 3.000 kuna manje.

Milinović je dodao da su iz Ministarstva i HZZO-a u proteklih šest mjeseci nastojali razgovorima uvjeriti kolege da ne slušaju dezinformacije iz KoHOM-a, da počnu naplaćivati pariticipaciju i tako izbjegnu sankcije. Kao podatak da su u tome uspjeli, ministar je naveo da svaki dan 5-6 liječnika potpisuje aneks ugovor koji ima jamči više glavarine te počinju s naplatom participacija. (hina/metro-portal)

26.05.2009. 14:04:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh