« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
BOŽIĆNA AKCIJA

Lidl u Velikoj Britaniji prodaje sobovo meso

Prodaji sobova mesa oštro se protive zaštitnici životinja, a Lidl prodaju opravdava obrazloženjem da se prema sobovima ''dobro postupalo''

Smrznuto sobovo meso koje se prodaje u Lidlu
Smrznuto sobovo meso koje se prodaje u Lidlu (Getty Images)
Više o

Lidl

,

sjeverni jelen

,

sob

,

sobovo meso

Njemački lanac supermarketa Lidl izložen je snažnim kritikama zato što u Velikoj Britaniji uoči Božića prodaje meso sjevernog jelena. Smrznuto meso sjevernog jelena prodaje se po cijeni od sedam eura za paket od 350 grama.

Sjeverni jeleni ili sobovi tradicionalno se povezuju s razdobljem Božića, a po legendi Djed Božićnjak dijeli darove putujući po svijetu na letećim saonicama koje vuku te životinje.

Zaštitnici prava životinja oštro su napali Lidl, a uprava tvrtke svoju odluku o prodaji sobova mesa opravdava time da se prema njima dobro postupalo, da su bili hranjeni "lokalnim aromatičnim biljem i travom" te da su živjeli u prirodnom okruženju.

"Lidl uništava čaroliju Božića prodajom sobova mesa", rekao je predstavnik Društva za zaštitu životinja Justin Kerswell, a poznata organizacija "Ljudi za etičko postupanje prema životinjama" (PETA) priopćila je kako je "odvratna zamisao da se Rudolf zakolje i pretvori u odreske kao novitet za božićnim stolom".

Lidl ima više od 530 prodajnih mjesta u Velikoj Britaniji. (hina/metro-portal)

16.11.2010. 15:05:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh