« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
POMIRBA

Libijsko prijelazno vijeće spremno oprostiti Gadafijevim borcima

"Spremni smo oprostiti i pokazati pomirljivost, kadri smo ponovno primiti našu braću koja su se borila protiv revolucionara i sve oni koji su se riječju ili djelom ogriješili o našu revoluciju", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

vojska

,

Libija

,

sukob

,

Moamer Gadafi

,

revolucija

,

Nacionalno prijelazno vijeće

Predsjednik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) Mustafa Abdeldžalil rekao je u subotu da su nove libijske vlasti spremne proglasiti amnestiju za pripadnike snaga Moamera Gadafija, javlja Hina.

"Spremni smo oprostiti i pokazati pomirljivost, kadri smo ponovno primiti našu braću koja su se borila protiv revolucionara i sve oni koji su se riječju ili djelom ogriješili o našu revoluciju", rekao je Abdeldžalil.

"Tolerancija i pomirba su muslimanske vrijednosti", dodao je.

Izjavu je dao na konferenciji u Tripoliju o pravdi i pomirbi, prvoj takvoj konferenciji otkako je NTC 23. listopada proglasio oslobađanje cijelog libijskog teritorija. Na konferenciji su sudjelovale glavne etničke skupine i plemena u zemlji te izaslanici iz Katara i Tunisa.

Novo libijsko vodstvo morat će, pod pritiskom ulice, preuzeti na svoja pleća tešku zadaću raspuštanja naoružanih skupina bivših revolucionara koji haraju zemljom nakon pada Gadafijeva režima u kolovozu.

10.12.2011. 13:53:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh