« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
EKSKLUZIVNA ZONA

Libijska obalna straža zapucala na talijanske ribare

Nitko od članova posade ribarskog broda koji je u nedjelju plovio prema Siciliji na sreću nije ozlijeđen

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart - ilustracija)
Više o

Italija

,

pucnjava

,

ribari

,

Libija

,

napad

Brod libijske obalne straže zapucao je na talijanski ribarski brod 58 km od libijske obale, pri čemu nitko nije stradalo, izjavio je u nedjelju parlamentarni zastupnik sa Sicilije.

U napadu je "metcima pogođen komandni most broda. Nikakve okolnosti ne mogu opravdati uporabu sile, a još manje uporabu oružja", rekao je Nicola Cristaldi, zastupnik i gradonačelnik grada Mazzare del Vallo na Siciliji, iz kojega je isplovio ribarski brod.

Libijska obalna straža otvorila je vatru u subotu navečer, a pucnjava je trajala oko dva sata, rekao je gradonačelnikov glasnogovornik. Nitko od članova posade ribarskog broda koji je u nedjelju plovio prema Siciliji, nije ozlijeđen. Cristaldi je zatražio "žurnu intervenciju" talijanske vlade kod libijskih vlasti kako bi "dobile obrazloženje o tom izgredu i kako bi se pronašli i kaznili krivci".

Četiri broda su zaplijenjena od 2008. u spornom području za koje Tripoli smatra da je dio libijske ekskluzivne gospodarske zone. Libijci su jednom čak 40 dana držali ribare i njihov brod prije nego su im dopustili povratak u Italiju. (hina/metro-portal)

28.02.2010. 18:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh