« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
MLJAC :)

Lažni mojito kao savršen doručak

Pomiješate li sve navedene sastojke u jedan napitak dobivate ukusno piće koje osvježava i daje energiju

Mojito... ali bez alkohola
Mojito... ali bez alkohola (Arhiva)
Više o

lažni mojito

,

mojito smoothie

Mojito je savršeno piće za početak dana - naravno, radi se o ukusnom, hranjivio i zdravom napitku koji neodoljivo podsjeća na mojito, ali koji u sebi ne sadrži rum.

U njemu se nalazi odlični izvori vitamina C - limun i limeta - koji štite stanice od slobodnih radikala, osnažuju imunitet tijela, osiguravaju dobar vid, pomažu kod alergija i olakšavaju mršavljenje.

Bezalkoholni mojitos moothie sadrži i ukusnu bananu koja je bogata kalijem, a koja koji se nameće kao važan mineral u održavanju normalnog krvnog tlaka. Tu je i jabuka koja obiluje prehrambenim vlaknima koji potiču rad probave i snižavaju razine lošeg kolesterola u krvi.

Na koncu ne treba zaboraviti ni svježe listiće mente koji se stoljećima koriste kao narodni lijek protiv nadutosti, grčeva i probavnih smetnji. Pomiješate li sve ove sastojke u jedan napitak dobivate ukusno piće koje osvježava i daje energiju.

Bezalkoholni mojito smoothie

Sastojci

1 banana
1 jabuka
½ limete
¼ limuna
1 čajna žličica meda
4 kockice leda
par listića svježe mente

Priprema

Iscijedite svjež sok od limuna i limete, očistite jabuku, bananu ogulite i miksajte u blenderu uz dodavanje meda i leda. Poslužite - odmah!

Uzdravlje!

14.09.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh