« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
VOĆE!

Lagane ljetne torte

Ukusne, zdrave, lijepe - ljetne torte bogate su voćem i moguće ih je pripremiti bez previše napora

Ljetna torta za prste polizati
Ljetna torta za prste polizati (Free Digital Photos)
Više o

recepti

,

torta

,

deserti

,

brze torte

,

recepti s jagodama

,

ljetne torte

,

torta pina colada

,

torta s narančom

Voćne torte su kao stvorene za tople proljetne i ljetne dane. Predlažemo tri osvježavajuća recepta s Pina Coladom, narančama i voćnim muslijem te breskvama. 

Pina Colada

Sastojci: Za biskvit 300 g brašna, 300 g šećera, 4 jaja, 1 prašak za pecivo, 2 dl mlijeka. Za kremu 9 listića želatine, 500 g svježeg sira, 250 g mascarponea, 200 ml Pina Colade, 100 g šećera u prahu, 25 g sjeckanih pistacija, 75 g kokosa u prahu, 1 vanilin šećer.

Priprema: Za biskvit je potrebno zamutiti žumanjke i dodati šećer, zatim malo mlijeka, brašna, praška za pecivo i na kraju snijeg. Stavite u hladnu pećnicu na 120 stupnjeva 40 minuta. Za kremu prvo u hladnoj vodi omekšajte želatinu. Izmiksajte svježi sir, mascarpone, Pina Coladu, šećer, kokos, pistacije i vanilin šećer. Želatinu potom otopite na laganoj vatri i postupno dodajte u kremu. Prelijte preko hladnog biskvita i stavite u hladnjak na četiri sata. Gotovu tortu ukrasite voćem po želji.

Naranča-musli

Sastojci: 20 g badema, 100 g voćnog muslija, 4 žlice suncokretovog ulja, 30 g marmelade (slatke), 3 velike naranče, 500 g svježeg sira, 3 žlice limunova soka, 2 bjelanjka

Priprema: Na tavici zagrijati naribane bademe i musli, dodati marmeladu i ulje te miješati dok se ne stvori kompaktna, karamelizirana masa. Žlicom razmazati po dnu okrugle posude (promjera 24 cm). Filetirati naranče i sitno ih narezati, u hladnoj vodi omekšati želatinu. Pomiješati slatko vrhnje, sok od limuna, naranče, postupno dodati želatinu i zasladiti po želji smeđim šećerom ili šećerom u prahu. Istući bjelanjke i dodati u kremu. Preliti preko badema i muslija te ostaviti da se ohladi najmanje dva sata. Ukrasiti svježim voćem.

Breskva

Sastojci: 2 jaja, 120 g šećera, 1 žlica vanilin šećera, 90 g kukuruznog štirka, 40 g brašna, pola žlice praška za pecivo, 6 breskva, 2 velike žlice soka od limuna, prstohvat cimeta, žlica likera od breskve, 2 žlice Créme fraiche, 2 žlice sjeckanih pistacija, 255 ml vode.

Priprema: Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Mikserom zamutiti bjelanjke. Dodati 80 g šećera i vanilin šećer. Zatim žumanjak, 40 g štirka, brašno i prašak za pecivo. Uliti u posudu i peći 30 minuta na 180 stupnjeva. Ostaviti da se ohladi i prerezati uzduž na dva dijela.

Izvaditi koštice i prokuhati 3 breskve na pet minuta u 255 ml vode. Pirirati, dodati limunov sok i preostali šećer. Štirak otopiti u 4 žlice hladne vode te dodati kremi, zatim ubaciti cimet, liker i Creme fraiche. U okruglu posudu staviti jedno dno torte, zatim dio kreme, prekriti biskvitom i preliti preostalom kremom. Ukrasiti polovicama breski i pistacijama.  

26.07.2012. 19:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh