« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Teleworking: Kad kuhinja i soba postanu radno mjesto

U skoroj budučnosti više se nečemo morati brinuti o tome kako izgledamo i što smo odjenuli za svakodnevni odlazak na posao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

posao

,

teleworking

Koliko ste se puta u životu probudili s mišlju kako bi bilo lijepo da danas ne morate ići na posao? Napredna tehnologija i suvremeni načini komunikacije tu vam uvelike mogu pomoći! Dakle, zvoni vam budilica, otvarate oči i već ste u uredu. U svijetu biznisa za takvo što već je osmišljeno i ime - teleworking. Odnosno, po naški, rad kod kuće.
Oni koji nisu iskusili ‘draži’ teleworkinga, vjerojatno misle da se radi o idealnom načinu zarađivanja. I uistinu, nema više potrebe za uređivanjem, biranjem odjeće, šminkanjem, trud oko frizure, a i nerviranje zbog prometnih gužva uspješno je eliminirano. No, koliko bi vam trebalo da shvatite da već danima niste izašli iz kuće, udaljili se od svog idealiziranog radnog mjesta?

Koliko god vam privlačno bilo tipkati po tipkovnici dok drugom rukom miješate ručak u loncu, vrlo biste brzo pronašli niz mana svom novom, ‘kućnom’ radnom mjestu.
Odavno je zaključeno da je čovjek društveno biće, pa slijedom te misli nije teško zaključiti da bi se zaposlenici koji rade od kuće vrlo brzo mogli početi osjećati usamljenima. U razvijenom svijetu, gdje teleworking dobiva sve veći zamah, već se čuju ‘žalopojke’ kako se zaposlenici koji mjesecima zajedno rade, nikada nisu upoznali. Što je za jednu tvrtku, morat ćemo priznati, ipak pomalo neprirodno.

No, ne treba sumnjati da će rad iz spavaće sobe, kuhinje ili kupaonice, dok namještenik na sebi ima ‘radnu’ pidžamu, u budućnosti preuzimati sve veći primat. Spavanje na radnom mjestu - zvuči li vam to privlačno?

Piše: Pripremio: Marko Podrug
07.08.2008. 18:03:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh