« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NOVI TROFEJ

Lady Gaga i sociologija slavne osobe novi kolegij na Sveučilištu Južna Karolina

"Slučaj slave Lady Gage sociološki je zanimljiv i može se obrađivati u okviru popularne kulture", tvrdi profesor Matthieu Deflem koji će voditi kolegij

Lady Gaga
Lady Gaga (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

sociologija

,

Sveučilište

,

Lady Gaga

,

kolegij

Ekscentrična američka pop zvijezda Lady Gaga ima tek 24 godine i već prikuplja brojne glazbene nagrade i svoje hitove prodaje u velikim tiražama, a najnoviji "trofej" u njezinoj kolekciji sveučilišni je kolegij koji nosi njezino ime. "Lady Gaga i sociologija slavne osobe" jedan je od novih kolegija koji će se moći upisati na Sveučilištu Južne Karoline u Charlestonu u proljeće 2011. godine. U sveučilišnom kampu informacija o tome već kruži među studentima.

"Slučaj slave Lady Gage sociološki je zanimljiv i može se obrađivati u okviru popularne kulture", tvrdi profesor Matthieu Deflem koji će voditi kolegij. Deflem, inače njezin veliki fan, zanima se za pop kulturu od šezdesetih godina. "Slava Lady Gage aktualni je fenomen koji će odgovoriti na interese studenata", tvrdi profesor, koji već 15 godina na tom sveučilištu ima katedru o problemu terorizma i međunarodnog prava.

Deflem (48) susreo se osobno s Lady Gagom pet puta, a na pozornici ju je vidio 29 puta. Tvrdi da je njezin vrtoglavi uspon do međunarodne slave jedinstven slučaj. (hina/metro-portal)

15.11.2010. 11:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    15.11.2010. 12:12
    i sada će naravno "znanstvenici" sve to logično objasniti
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh