« Život
objavljeno prije 14 godina
LOV NA REKORDE

Phil Laak igrao poker preko 79 sati bez prestanka

Iako je time oboren postojeći rekord iz Guinnessove knjige rekorda, Laakov pothvat tek treba postati služben

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Guinnessova knjiga rekorda

,

poker

,

LLinkt!

Pokeraška zvijezda Phil Laak srušio je postojeći svjetski rekord igranja pokera u komadu u povijesti. Za stolom je proveo nevjerojatnih 79 sati oborivši pritom rekord iz Guinnessove knjige rekorda te onaj neslužbeni vrlo dobro poznat u pokeraškom svijetu.

Laak, 37-godišnji pokeraš, rekao je nakon istjecanja 79. sata da planira igrati 90 sati u komadu. „U nekoliko navrata sam pomislio kako neću uspjeti ako bar malko ne ustanem", rekao je Laak. On je do sada osvojio preko 2,5 milijuna američkih dolara na raznim turnirima u svojoj karijeri i često se pojavljuje na pokeraškim televizijskim emisijama i prijenosima.

„Puno se istežem. Majstor sam u tome. Pomoglo mi je da izdržim", kaže pokeraš. Profesionalni kartaš se nada da će biti uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda, što mu je oduvijek bio san. No to se sigurno neće dogoditi barem još nekoliko mjeseci dok službenici zaduženi za rekorde iz Knjige ne provjere sve snimke i ostalu dokumentaciju o pokušaju igranja najdulje pokeraške partije ikad. Sam četverodnevni događaj su pratile tisuće gledatelja putem webcama.

Trenutni rekord je u rukama Larryja Olmsteda i iznosi 72 sata i dvije minute, a postavljen je u kasinu Foxwood u Connecticutu 2004. godine. No, u pokeraškim krugovima neslužbeni rekord drži Paul Zimbler (78 sati i 45 minuta, London, rujan 2009.).

Laak je partiju započeo u jedan ujutro po lokalnom vremenu u srijedu u hotelu-kasinu Bellagio, u Las Vegasu, a bile su mu dopuštene petominutne pauze nakon svakog sata igre. Tijekom pauza se tuširao ili prakticirao jogu. Nutricionisti su mu svakih pet sati osiguravali posebno spremljene obroke, a sam Laak je još od siječnja bio na dijeti koja je zabranjivala sve vrste slatkiša i dopuštala vrlo malo masnoća, sve kako bi se pripremio za obaranje rekorda.

06.06.2010. 14:36:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    PokerAS
    14.09.2010. 22:20
    baš je legenda
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh