« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
FESTIVALI

La Femme otvara ovogodišnji MENT

Francuske pysch-punk ikone La Femme otvaraju ovogodišnji MENT u Ljubljani

MENT festival & konferencija
MENT festival & konferencija (Arhiva)
Više o

Le Femme

,

MENT festival

Svojim albumom prvijencem Psycho Tropical Berlin, objavljenim prije deset godina, i svime što je uslijedilo, La Femme je zaintrigirao publiku iz nekoliko generacija. Oni su jedan od onih bendova koji spajaju poznate i nepoznate zvukove u jedinstvenu mješavinu bez granica ili jezičnih barijera.

Nakon tri albuma na francuskom, La Femme je prošle godine prešao na španjolski jezik i izdao album Teatro Lúcido. Dnevnik je to njihovih putovanja po Španjolskoj i Meksiku, a te države i iskustva snažno su utjecala na njihov zvuk.

Njihov eklektični zvučni koktel nadahnut je međunarodnim avanturama, crpeći inspiraciju iz procesija tijekom Velikog tjedna (Semana Santa), pasodoblea, reggaetona, andaluzijskih i brazilskih ritmova, klasične gitare, kastanjeta, truba i kontrakulturnog pokreta La Movida iz 80-ih. La Femme je senzacija koja se mora doživjeti uživo!

Deveto izdanje festivala glazbenih otkrića odvijat će se na više od 15 koncertnih i konferencijskih dvorana diljem Ljubljane od 29. do 31. ožujka 2023. MENT Ljubljana i ove se godine usredotočuje na nove i stilistički šarolike izvođače, ali i one ponešto etabliranije s područja cijele Europe.

Konferencija MENT-a također je nezamjenjivi dio festivala: privlači stotine profesionalaca iz cijeloga svijeta koji posjećuju Ljubljanu kako bi uživali u glazbenom programu širokog raspona, ostvarili nove suradnje, upoznali profesionalce iz regije Balkana, ojačali svoju mrežu ljudi i dobili najnovije informacije o trendovima u glazbenoj industriji. Dosad je objavljeno preko 40 europskih izvođača, a hrvatski predstavnici su i Fran Vasilić te Zoran Stajčić s portala Ravno Do Dna kao panelist.

ULAZNICE

Early bird festivalske ulaznice i PRO PASS ulaznice (festival + konferencija + pristup bazi delegata + MENT vrećica) dostupne su do 28. veljače.

MENT 2023 PLEJLISTA:

MENT 2023 plejlista sa svim dosad najavljenim izvođačima.

18.02.2023. 11:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh