« Glazba
objavljeno prije 14 godina
UŽITAK

Kurt Elling Quartet i John McLean u Rovinju

Sjajni jazzeri nastupit će 7. srpnja na terasi hotela Monte Mulini za malobrojne sretnike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

prognoza za Uskrs

,

iPhone 5

,

korizmeni koncert

Nakon nastupa na Vip Zagreb Jazz Festivalu 2008. godine, jedan od najcjenjenijih jazz vokala današnjice, Kurt Elling, ponovno će nastupiti u Hrvatskoj. U nastupu ovog vrhunskog jazz glazbenika imat ćemo prilike uživati u srijedu, 7. srpnja u Rovinju, na intimnoj lokaciji terase rovinjskog hotela Monte Mulini. Kurt Elling u Rovinj dolazi u sklopu svoje europske turneje s pratećim sastavom kojeg čine Laurence Hobogood (klavir),  Clark Sommers (bas gitara) te  Ulysses Owens jr. (bubnjevi), a pridružuje im se i poznati jazz gitarist, John McLean.

Ellinga su ugledni kritičari i čitatelji cijenjenih časopisa poput Down Beata i Jazz Timesa više puta rangirali u sam vrh ljestvica najboljih jazz pjevača. Dobitnik je nagrade Udruge jazz novinara za najboljeg jazz pjevača i nagrade Billie Holiday pariške Jazz akademije, a ove godine pri devetoj nominaciji konačno osvaja  i svoj prvi Grammy i to za najbolji vokalni jazz album "Dedicated to You" na kojemu izvodi djela Coltranea i Hartmana. 

Zahvaljujući bogatom baritonu - kojim pjeva u rasponu od četiri oktave - sjajnoj tehnici, muzikalnosti, osjećaju za ritam, fraziranju, scat improvizacijama i dinamici te  smislu za dramatiku, izvedbe mu zrače uvjerljivošću i emocionalnošću.

Osim klasika, izvodi i skladbe modernijih autora rijetko izvođenih u vokalnom jazzu, poput Pata Methenyja, Johna Coltranea, Joea Zawinula, Herbiea Hancocka, Courtneya Pinea, Bobbyja Watsona. Na repertoaru ima i vlastite skladbe s tekstovima za koje nadahnuće crpi iz djela svjetskih književnika poput Rainera Marie Rilkea, Marcela Prousta, Jacka Kerouaca, Rumija, Pabla Nerude i Kennetha Rexrotha. 

Ekskluzivni koncert Kurt Elling Quarteta & Johna McLeana bit će održan na jedinstvenoj lokaciji terase uz bazen hotela Monte Mulini, a više informacija o koncertu dostupno je na web stranici:  www.montemulinihotel.com/hr

www.kurtelling.com

www.myspace.com/kurtelling

www.johnmcleanmusic.com

01.07.2010. 12:50:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh