« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
TIH

Kulturom po korupciji - svaka slučajnost s Hrvatskom je namjerna

VIDEO: Prva aktivnost TIH-ova programa je „Kinom po korupciji" koja uključuje predstavljanje i prikazivanje filmova koji tematiziraju spomenuti problem

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

kultura

,

Motovun film festival

,

Transparency International Hrvatska

,

TIH

,

Zorislav Antun Petrović

,

kolektiva

,

smak svijeta 21. 5.

Tranparency International Hrvatska (TIH) kreće s novim programom „Kulturom po korupciji", kojeg će premijerno predstaviti na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu (MFF), rekao je na današnjoj novinarskoj konferenciji predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović.

Prva aktivnost je „Kinom po korupciji" pa će tako filmski festival u Motovunu otvoriti francuski film "U početku", redatelja Xaviera Giannolija, koji je ocijenjen kao najbolji u konkurenciji filmova, koji tematiziraju korupciju. Film govori o sitnom kriminalcu koji je izmislio gradnju autoceste kako bi od zainteresiranih poduzetnika primao mito. „Svaka slučajnost s Hrvatskom je apsolutno namjerna", rekao je Petrović.

Na novinarskoj konferenciji je bio i direktor MFF Igor Mirković koji je rekao da će ovogodišnji festival 26. srpnja otvoriti upravo film "U početku" koji ji sniman prema istinitom događaju i kojemu je posebni žiri festivala već dodijelio posebnu nagradu za najbolji film koji govori o korupciji. Mirković je podsjetio da je MFF uvijek nastojao imati i društveno angažiranu notu.

U konkurenciji za "Nepotkupljivu nagradu" je bilo sedam filmova, a realizaciju cijelog projekta je poduprlo poduzeće Siemens Hrvatska. Prema riječima njegovog predsjednika uprave Mladena Fogeca, Siemens ima posebni protukorupcijski odjel koji brine za transparentnost poslovanja Simensa u cijelom svijetu.

Petrović je najavio, da će program Kulturom po korupciji (KaPeKa) nastaviti do kraja godine s programima „Koncertom po korupciji" i „Kistom po korupciji".

16.07.2010. 13:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh