« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SPLIT

Alex Trochut izložbom otvara ovogodišnji Atlantis Festival

Nike, The Rolling Stone, Nixon, British Airways, Coca Cola, Diesel, The Guardian samo su neki od brandova koji su prepoznali njegovo umijeće

Alex Trochut
Alex Trochut (Alex Trochut)
Više o

Split

,

izložba

,

topli napitci

,

gljivica

Alex Trochut ovog će ljeta svoje radove izložiti u Splitu, a izložba prodajnog tipa moći će se posjetiti od 28. srpnja do 11. kolovoza u prostorijama bivše Sveučilišne knjižnice. Ulaz na izložbu je besplatan.

Prva hrvatska izložba radova Alexa Trochuta, mladog no iznimno uspješnog tipografa, ilustratora i grafičkog dizajnera iz Barcelone, održat će se u Splitu, u prostorijama bivše Sveučilišne knjižnice.  Izložba prodajnog tipa za posjetitelje će biti otvorena 28. srpnja u 20 sati u sklopu četvrtog po redu Atlantis Festivala, te ostati otvorena sve do 11. kolovoza. 

>>Apparat i Skate zatvorili listu glazbenih gostiju Atlantis Festivala

Početkom kolovoza  Alexovim će se radovima pridružiti i radovi studenata UMASA, koji će u prostorijama knjižnice izložiti vlastite kreativne radove stvorene za trajanja Atlantis Festivala.

Alex Trochut za sebe voli reći kako se vjerojatno rodio s genskom predispozicijom za posao kojim se bavi. Njegov je djed, Joan Tochut, još 40-ih godina dvadesetog stoljeća, kreirao modularnu tipografiju nazvanu Super-Veloz te postao sastavni dio udžbenika i prezentacija profesora koje je Alex slušao studirajući u poznatoj španjolskoj školi grafičkog dizajna - Elisavi.

Nakon studija odlučio se za posao freelancera i vođen vlastitom filozofijom „Više je više" napravio značajan odmak i potpuno izvrnuo ideju danas prevladavajućeg minimalizma. Upravo time osvojio je kritiku i brojne klijente. Nike, The Rolling Stone, Nixon, British Airways, Coca Cola, Diesel, The Guardian i Beauty Decay samo su neki od njih. Voli ga i publika pa se, između ostalog, može pohvaliti jednim od najprodavanijih printeva na Threadlessu tj. Lorem Ipsum T-Shirtom smještenom u velikom broju ormara mladih Europljana.


15.07.2010. 09:43:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh