« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
TURNEJA

Kultur Shock najavljuje europsku "Grandpa Guru knows it all!" turneju 2013

Kultur Shock su kroz godine razvili kompletno novi i njima svojstven stil, sa nepogrešivim prizvukom i stavom koji se nikako ne može uniformirati

Kultur Shock stiže u Zagreb
Kultur Shock stiže u Zagreb (Menart)
Više o

Zagreb

,

Tvornica kulture

,

ulaznice

,

koncert

,

Kultur Shock

Za razliku od većine „sezonskih" glazbenih pojava, KULTUR SHOCK tvrdoglavo drma scenom već petnaest godina, a poštovanje fanova i kritike osvojili su nastupajući u stotinama manjih i većih klubova te na festivalima na tri kontinenta!

Nepripremljenim ušima rade doslovni kulturološki šok svojom kombinacijom buke i melodioznosti, žestine i emocija, a tko god je vidio njihov živi nastup, dolazi opet!

Ovog proljeća dolaze i u našu regiju pa ćemo ih moći uživo gledati u Mariboru, Ljubljani, Splitu, Zagrebu i Novom Sadu. U Hrvatskoj nastupaju 7. svibnja u splitskom klubu Kocka, te 8. svibnja u zagrebačkoj Tvornici Kulture!

Kao i svaki album koji je ovaj sekstet iz Seattlea objavio, novi EP „Tales of Grandpa Guru, Vol.1" je avantura koja vas vodi kroz balkanske korijene pjevača Srđana Jevđevića i gitariste Vala Kiossovskog. Ali, umjesto da nastoje biti „popistični" i slatkasti (što je uglavnom standard današnjeg Balkan-etno zvuka), napucali su ovaj materijal prštećim gitarama, tutnjajućim bubnjevima njujorškog bubnjara Chrisa Stromquista i preciznim bas linijama Guy Michael Davisa, koji dolaze ravno iz američkog undergrounda i hard rocka.

Uz njih, čudesna violinistica Paris Hurley i diva američke jazz/eksperimental/avangardne scene Amy Denio isporučuju melodije i solaže kao da su i same odrasle u nekakvom zabitom selu na brdovitom Balkanu. I sve ovo iz pozicije iskusnih muzičara, svjesnih da više ništa ne moraju dokazivati i uživajući u tome što rade, do krajnjih granica.

Iako često uspoređivani sa System of a Down, koji su također njihovi štovatelji, te kolegama sa turneja Gogol Bordello, Kultur Shock su kroz godine razvili kompletno novi i njima svojstven stil, sa nepogrešivim prizvukom i stavom koji se nikako ne može uniformirati, čak niti ugurati u postojeće žanrovske ladice. Kao jedna od najboljih koncertnih atrakcija, nakon 12 godina nastupanja na tri kontinenta, odlučili su da je njihov prepoznatljivi socijalni i politički komentar njihov pravi poziv za ovaj trenutak.

„Guru" je odmak od njihovih konceptualnih albuma po kojima su poznati, ali ovakav EP format im omogućuje da reagiraju brzo i furiozno. Bez prenemaganja, bez liričkih i tematskih opravdanja - samo stari, dobri, iz srca odsvirani punk-metal začinjen Balkanom, ovaj EP je jedno od najboljih djela koje su Kultur Shock ikad stvorili.

Njihov živi set uključuje novi album kao jezgru, zajedno s kompilacijom njihovih starijih, a odličnih pjesama!

Započinjući ovu proljetnu turneju koncertima u Seattleu i Portlandu, uskoro dolaze i kod nas. Vežite se!

Raspored nadolazeće "Grandpa Guru knows it all!" turneje - proljeće 2013:

27.4. - Thessaloniki (GRE) - Principal club

28.4. - Skopje (MKD) - Havana club

29.4. - Sofia (BLG) - Mixtape 5

30.4. - Varna (BLG) - Vintage 33

01.5. - Vama Veche (ROM) - La Copac

02.5. - Cluj-Napoca (ROM) - Gambrinus Pub

03.5. - Budapest (HU) - Budapest Park

04.5. - Maribor (SLO) - Štuk

05.5. - Ljubljana (SLO) - Channel Zero

07.5. - Split (HR) - Kocka

08.5. - Zagreb (HR) - Tvornica Kulture

09.5. - Novi Sad (RS) - Ritam Evrope

11.5. - Vienna (AUT) - Fluc Wanne

12.5. - Berlin (GER) - Bassy Club

13.5. - Koln (GER) - Sonic Ballroom

14.5. - Hamburg (GER) - Hafenklang

15.5. - Hildesheim (GER) - Trillke Gut

16.5. - Reutlingen (GER) - Franz K.

17.5. - Frankfurt (GER) - Das Bett

18.5. - Eistaedt (GER) - Festival am Berg

19.5. - Prague (CZ) - Rock Caffe

22.5. - Ankara (TR) - Passage Club

23.5. - Eskisehir (TR) - 222 Park

24.5. - Istanbul (TR) - Roxy

24.04.2013. 17:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh