« Život
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
SMEĆE

Kućanski poslovi razlog za trećinu razvoda

Kad je razvod već gotov, većina ispitanika se srami priznati prijateljima da je prljavo suđe i čarape na televizoru razlog razvoda

Ovako izgleda put prema razvodu braka ...
Ovako izgleda put prema razvodu braka ... (Shutterstock)
Više o

nevjera

,

razvod braka

,

kućanski poslovi

,

razlog

,

nedostatak ljubavi

,

prljavo posuđe

Razvodi su sve češća pojava, a teško je pogoditi koji je treći razlog na listi problema koji vode do toga. Vileda je napravila istraživanje, a prvo i drugo mjesto je očekivano pripalo nevjeri i nedostatku ljubavi, no treće mjesto čvrsto su prigrabili kućanski poslovi.

Najviše svađa izaziva ostavljanje prljavih stvari po cijeloj kući, zatim nesudjelovanje u kućanskim poslovima, dok petina zamjera ostavljanje suđa neopranim.

Takve trivijalnosti izazivaju svađe prosječno tri puta mjesečno, i nakon devet mjeseci obično slijedi zahtjev za razvod braka. Preko polovice ispitanika smatra to dobrim razlogom za svađu, a čak 59 posto vjeruje da je teško održati vezu ako partner ne sudjeluje u kućanskim poslovima. 

Na kraju priče, kad je razvod već gotov, većina ispitanika se srami priznati prijateljima da je prljavo suđe i čarape na televizoru razlog razvoda, pa krivnju prebacuju na nešto drugo. 

02.09.2012. 12:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh