« Život
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
ZDRAVO I UKUSNO

Kućanski aparati koje morate imati u kuhinji

Većina kućanskih aparata skuplja prašinu na dnu nekog ormara, no kad je u pitanju kuhinja, birajte razumno

Sjeckalica
Sjeckalica (Shutterstock)
Više o

hrana

,

kuhinja

,

kućanski aparati

Ovi kućanski aparati mogu vam pomoći da uštedite vrijeme, energiju, te jedete zdravo i uksuno.

Mikser/Sjeckalica - ovaj aparat odličan je za sve vrste kolača, umaka, nadjeva. Može poslužiti i za izradu odlučnog shakea kojim ćete se buditi svako jutro umjesto kave. Samo ubacite bilo koju vrstu voća - svježe, konzervirano ili smrznuto - dodajte svježi sir ili jogurt, šaku orašastih plodova i mrvicu cimeta. Rezultat je odličan napitak koji daje energiju za početak dana.

Aparat za panini peciva - uživajte u ukusnom panini pecivu u tren oka zahvaljujući ovom aparatu za s pločama za rezanje i spajanje. Lako se sprema jer se može odložiti u uspravnom položaju, a kabel se može namotati. Ploče sa slojem protiv lijepljenja hrane čine čišćenje lakšim no ikad prije.

>> Kuhinja koja sama uzgaja hranu

Kućni gril - premda mnogi kućanski aparati sakupljaju prašinu u nekom kutu, to neće biti i slučaj s kućnim grilom. Prednost ovog aparata jest što možete napraviti roštilj pod vlastitim krovom. Dodatan bonus jest što većina ovakvih aparata ima poseban pretinac za masnoću, što smanjuje masnoću vaših obroka, a lakše ih je čistiti. Uz ovaj aparat možete uživati u roštilju i po zimi, kada je vani prehladno za bilo kakve slične egzibicije.

Slow cooker - ili lonac za sporo kuhanje namirnica. Ovaj aparat savršen za juhe, variva i gulaše koji sadrže namirnice veće gustoće. Može poslužiti i za pripremu malomasnog mesa, koje je zdravije, ali i žilavije iz istog razloga.

Kuhinjski sat - hrana se nerijetko prekuhava, a ono što neki restorani čine povrću jednako je genocidu, jer na kraju ne jedete ništa osim celuloze. Jedina je iznimka rajčica koja dužim kuhanjem postaje zdravija. Birajte lokalno uzgojenu hranu koja odgovara sezoni. Kuhajte na pari čime ćete očuvati nutrijente i uložite u kuhinjski sat kojim ćete mjeriti vrijeme kuhanja. Povrće ne kuhajte nikada duže od osam do 12 minuta, po mogućnosti na temperaturi nižoj od 50° stupnjeva, zavisno o debljini narezanog.

26.09.2010. 23:12:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh