« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
STVARNO?

Kruh ne deblja, to je mit!

Kad krećemo na dijetu, prva stvar koja nestaje s našeg jelovnika obično je kruh, a to je potpuno pogrešan pristup, tvrde stručnjaci

Kruh treba jesti, ali kakav?
Kruh treba jesti, ali kakav? (Wikipedia)
Više o

dijeta

,

kruh

,

debljanje

,

mitovi

,

ugljikohidrati

Kruh je uvijek prvi na listi za odstrel kad je dijeta u pitanju, jer smo sa svih strana bombardirani "činjenicama" o tome kako nas on deblja i pun je suvišnih kalorija. Je li to istina? Naravno da nije ... barem ne u potpunosti.

Par činjenica - kruh ima dvostruko manje kalorija od čipsa, čokolade ili keksa, a znatno manje od dvopeka, kuhane šunke, tune iz konzerve, tvrdog sira ili zobenih pahuljica.

Ukratko, trebali biste stvarno umlatiti poveliku količinu kruha da biste dostigli kalorije koje pojedete na drugi način, no stvar nije u količini već - kvaliteti.

Naravno, ovdje mislimo na različite vrste kruha, jer onaj klasični, bijeli iz trgovine ili pekare stvarno je nešto najgore što biste mogli pojesti - isključivo jednostavni ugljikohidrati koji se odmah pretvaraju u šećer, aditivi i još štošta. Ništa bolje nije ni s "integralnim" kruhom iz većine pekara, jer uz sve navedeno u njemu ima i - boje koja bi trebala dočarati "integralnost" brašna ...

Stoga, recept je jednostavan - pecite vlastiti kruh, po mogućnosti s kiselim tijestom i od integralnog brašna iz ekološkog uzgoja.

Takav kruh, osim što je poslastica, jest zdrav i daje našem tijelu cijelu gomilu potrebnih nutrijenata ... pa ne budite lijeni, zasučite rukave i zamijesite ga dva do tri puta tjedno, vaše će vam tijelo biti zahvalno.

25.05.2016. 13:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh