« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
FTV:

Krstan Simić narušio ugled Ustavnog suda BiH pa razriješen dužnosti

Povod za razrješenje je Simićevo pismo upućeno Dodiku u kojem se pravdao zbog presude Ustavnog suda u korist jednog banjalučkog poslovnog čovjeka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

ustoličenje

,

kardinali

,

pedofilski skandali

Ustavni sud Bosne i Hercegovine u subotu je razriješio Krstana Simića zbog narušavanja ugleda ove najviše sudske institucije u toj zemlji nakon što je premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku obećao da je spreman staviti se na raspolaganje politici, objavila je Federalna televizija (FTV).

Simićevo razrješenje tražio je predsjednik Ustavnog suda BiH Miodrag Simović zbog, kako je ocijenio, nedoličnog ponašanja i nesavjesnog rada u razdoblju od prosinca prošle godine do sredine siječnja ove godine. Simić je, naveo je predsjednik Simović, Ustavnom sudu nanio "nesagledivu štetu i narušio dignitet".

Povod za razrješenje je Simićevo pismo upućeno Dodiku u kojem se pravdao zbog presude Ustavnog suda u korist jednog banjalučkog poslovnog čovjeka. Simić je u izjavi za medije rekao da je smjenu očekivao zbog harange koja je vođena proteklih mjeseci jer je ukazivao na ilegalne postupke u Ustavnome sudu BiH.

Rekao je da se radi o pet predmeta koje je Ustavni sud nezakonito donio, ne navodeći o kojim je slučajevima riječ. (hina/metro-portal)

08.05.2010. 22:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh