« Život
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
minimalizam

Krenuo Facebook Lite

Društvene mreže krenule su na dijetu kako bi svoje osnovne prednosti omogućile korisnicima bez brzog interneta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Facebook)
Više o

Facebook

,

Facebook Lite

,

nova verzija facebooka

,

minimalistički facebook

Facebook Lite nema chat niti dodatne aplikacije, ne pojavljuju se baš svi komentari koje si međusobno šalju prijatelji niti je moguće igrati igrice u stvarnom vremenu.

Minimalistički dizajn podjeća na početke mreže kada je jedini cilj otvaranja profila na Facebooku bilo povezivanje s drugim ljudima i stvaranje kontakata.

Lite verzija zamišljena je kao spas za korisnike koji nemaju brzi internet s obzirom da je otvaranje stranice putem klasičnog dial-up modema bilo više mučenje nego zadovoljstvo.

Traženje prijatelja, pisanje statusa, stavljanje slika i kratkih videa i dalje je moguće, a tzv. mini-feed redovito izvještava o tome što je novo u svijetu prijatelja.

Svi koji koriste Facebook na engleskom jeziku, mogu njegovoj lite verziji pristupiti ako se ulogiraju na lite.facebook.com. Ostali mogu prvo promijeniti jezik koji koriste ili pričekati da im Facebook službeno ponudi svoju novu verziju.

Prekaljeni ljubitelji Facebooka koji su navikli da se na njihovoj stranici stalno nešto događa vjerojatno neće biti oduševljeni minimalističkim izdanjem, dok oni koji vole lagano surfanje uz najnužnije informacije o prijateljima, Facebook lite dočekuju s velikim odobravanjem.

15.09.2009. 07:59:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. facebook picture
    Arty Arthur Ivelja
    06.02.2010. 08:09
    MRŠ
  2. avatar
    Ivana
    08.05.2011. 20:02
    :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh