« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina
PSIHIČKA PRIPREMA

Kreirana aplikacija koja upozorava na opake SMS-ove

Nova aplikacija za mobitele upozorava vlasnika da je zaprimio SMS poruku nedoličnog ili prijetećeg sadržaja

Fotografija vijesti
Više o

društvene mreže

,

uvredljivi sadržaj

,

SMS poruke

,

Android

,

stres na poslu

,

besplatne aplikacije

Koliko puta vas je neugodno iznenadila prijeteća SMS poruka od bijesnog kolege ili bliske osobe? Od sada su stres i razočaranje zbog opakih poruka stvar prošlosti jer su programeri kreirali aplikaciju za mobitele koja vlasnike prije otvaranja SMS-a upozorava na njegov sadržaj.

Sveučilište Portsmouth napravilo je aplikaciju "Stress @ Work" za mobitele s operativnim sustavom Android koja bojama označava SMS poruke, mailove i poruke putem društvenih mreža, i tako daje vlasnicima vremena da se pripreme na potencijalni šok.

Poruke lijepog, pozitivnog sadržaja označene su zelenom bojom, negativne su crvene, a neutralne su plave.

Autori kažu kako je krajnji cilj ove aplikacije omogućavanje ljudima da se što bolje psihički pripreme prije otvaranja poruke s negativnim sadržajem.

„Bilo da čitamo uznemiravajuću vijest na društvenim mrežama ili proučavamo šefov upozoravajući mail, poruke negativnog sadržaja mogu utjecati na naše raspoloženje i povećati stres. S druge strane, dobre vijesti i poticajni mailovi mogu nas razveseliti", kaže dr. Mohamed Gaber, profesor koji je nadgledao projekt.

Aplikacija funkcionira na načina da "skenira" sadržaj poruke prije nego što ju mobitel zaprimi i pritom traži ključne riječi koje će odrediti radi li se o negativnom ili pozitivnom sadržaju.

Razvojni tim nada se da će aplikacija "Stress @ Work" biti dostupna na Android Marketu, i to besplatno, već ovog mjeseca, a inačica za ostale operativne sisteme trebala bi biti kreirana krajem godine.

13.06.2012. 12:46:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh