« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ŠTEDNJA

Kreiran mobitel čija baterija traje do 15 godina

SpareOne je rezervni mobitel za hitne situacije koji funkcionira na samo jednoj AA bateriji koja pokreće vaš zidni sat, a kao takav nema čak ni ekran

SpareOne, mobitel koji štedi bateriju
SpareOne, mobitel koji štedi bateriju (Fotografija vijesti)
Više o

mobiteli

,

baterija

,

rezervni mobitel

,

SpareOne

,

hitni pozivi

Kako mobiteli sve više počinju sličiti na minijaturna prijenosna računala tako se performanse baterija stavljaju na ogromnu kušnju, no novi mobitel SpareOne kreiran je da bude nježan prema baterijama i da traju do 15 godina.

Uređaj se napaja pomoću jedne AA baterije, a namijenjen je korištenju u hitnim slučajevima kada čudo tehnologije s bežičnim pristupom internetu i 10 megapikselnom kamerom u našem džepu zakaže, bilo zbog prazne baterije ili nekog kvara.

Tvorci SpareOnea, XPAL Power, kažu kako je moguće programirati mobitel tako da na dodir jedne tipke zove važne telefonske brojeve, poput članova obitelji ili hitnih službi. Za razliku od klasičnih mobitela koji troše bateriju iako su ugašeni, SpareOne može funkcionirati do 15 godina na jednoj bateriji i zbog toga je idealan da ga se ostavi u automobilu ili da ga se ponese na planinarenje.

"Mobitel je dizajniran tako da bez obzira na sve može ostvariti i primiti najvažnije pozive. SpareOne može automatski odaslati svoju lokaciju putem mobilnog ID-a, a uz to ima ugrađenu svjetiljku", kažu kreatori mobitela iz XPAL Powera.

Jedna AA baterija omogućava do 10 sati razgovora, cijena uređaja kreće se oko 50 dolara za američko tržite, a internacionalna verzija SpareOne još uvijek nije dostupna.

11.01.2012. 15:05:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh