« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
OPREZNIJE

Kreću sustavne kontrole na granicama EU

Zemlje članice EU-a i Europski parlament postigle su u ponedjeljak dogovor kojim se uvode sustavne provjere u odgovarajućim bazama podataka svih osoba koje ulaze u schengenski prostor ili izlaze iz njega, uključujući i državljane Europske unije

Nema više šale ...
Nema više šale ... (Arhiva)
Više o

granice EU

,

kontrole

Europska komisija je u prosincu prošle godine, nedugo nakon terorističkih napada u studenome 2015. u Parizu predložila uvođenje sustavnih provjera u odgovorajućim bazama podataka svih koji ulaze u Europsku uniju kako bi se povećala sigurnost.

Sustavne provjere državljana trećih zemalja i do sada su bile obvezne pri ulasku u EU, a sada se ta obveza uvodi i pri izlasku iz EU-a, uključujući i za državljane EU-a.

"Terorizam je mržnja bez granica. Svaka osoba ima pravo na život i svaka demokracija ima pravo na svoje vrijednosti. Želimo sigurnost u svijetu koji se mijenja", izjavila je parlamentarna izvjestiteljica za ovo pitanje Monica Macovei, dodajući da osiguranje vanjskih granica EU-a može zaustaviti kretanje terorista, oružja i materijala za masovno unišavanje.

06.12.2016. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh