« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
I OPET

Angela Merkel i dalje predsjednica CDU-a

Njemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je ponovno izabrana za predsjednicu svoje konzervativne Kršćansko-demokratske unije (CDU) i vodit će izbornu kampanju za parlamentarne izbore

Angela ide dalje ...
Angela ide dalje ... (Arhiva)
Više o

Angela Merkel

,

CDU

Angela Merkel i dalje je predsjednica CDU-a nakon pobjede na stranačkim izborima - dobila je 89,5 posto glasova, što je njezin drugi najlošiji rezultat u 16 godina na čelu CDU-a. Izgubila je sedam postotnih bodova u odnosu na izbore u predsjedništvo stranke prije dvije godine, u kontekstu kritika njezine politike prihvata izbjeglica tijekom 2015. godine.

To je također i njezin najlošiji rezultat u 11 godina od ulaska u ured kancelara i njezin drugi najlošiji rezultat kao predsjednice stranke.

Merkel nije komentirala rezultat glasanja tisuću zastupnika na konferenciji u Essenu, samo se zahvalila na ukazanom povjerenju.

Kancelarka, koja je krajem studenoga najavila da će se kandidirati za četvrti mandat na čelu njemačke vlade, bila je 2015. i 2016. izložena oštrim kritikama u vlastitim redovima zbog odluke otvaranja Njemačke za oko 900.000 tražitelja azila.

07.12.2016. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh