« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
LASERI I ZRCALA

Kreće razvoj tehnologije prikupljanja solarne energije u svemiru

Nova tehnologija mogla bi biti od neprocjenjive vrijednosti za izolirane dijelove svijeta, a u uporabu bi mogla ući do 2020. godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

solarna energija

,

EADS

,

EADS-Astrium

Europska tvrtka Astrium, podružnica zrakoplovnog konzorcija EADS, objavila je u utorak da planira ulagati u razvoj tehnologije za prijenos Sunčeve energije na Zemlju.

Kompanija je sada opremljena za gradnju velikih satelita koji mogu skupljati Sunčevu energiju i usmjeravati je na Zemlju pomoću laserskih zraka i posebnih zrcala, rekao je u Parizu direktor Astriuma Francois Auque.

Tehnologija za prikupljanje Sunčeve energije u svemiru i njezino preusmjeravanje na Zemlju mogla bi ući u upotrebu do 2020., dodao je Augue.

Taj oblik čiste energije mogao bi biti od neprocjenjive vrijednosti za izolirane dijelove svijeta i regije pogođene prirodnim katastrofama poput potresa i tsunamija.

Astrium je u utorak izvijestio da su mu prihodi od prodaje prošle godine iznosili 4,8 milijardi eura i da su bili 11 posto viši nego u 2008. Kompanija je podružnica europske aeronautičke grupe EADS. (hina/metro-portal)

19.01.2010. 17:58:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh